21 martie 2014

Cum să ne menținem casa curată fără efort

Viata cere foarte multe responsabilitati care necesita atentie, iar treburile casnice sunt impinse de multe ori in partea de jos a listei cu lucruri ce trebuie indeplinite. Acest lucru vine cu parti negative: o casa murdara este inestetica si in acelasi timp un pericol pentru sanatate. Vestea buna este ca noi am creat un mic ghid prin care explicam cum se poate mentine casa curata fara prea mult efort. Pentru asta, este nevoie de o investitie de doar 10 minute pe zi, o actiune mult mai benefica decat alocarea a 2-3 ore la un interval mai mare de timp.
Fa curat intr-o singura camera. Este cea mai buna varianta, pentru ca nu vei fi coplesit de volumul mare de munca. Cat despre camera cu care sa incepi: incepe cu cea mai folosita (de exemplu, bucataria sau living-ul). La final, vei avea un sentiment imens de implinire si vei trece la curatenia din alta camera cu mai mult entuziasm. Sfat: fereste-te de activitatile care iti pot distrage atentia, precum vorbitul la telefon sau utilizarea PC-ului.
Curatenia din bucatarie. Ce poate fi mai stresant pentru o gospodina decat o bucatarie murdara? Cel mai bun sfat aici este sa curatam masa dupa ce terminam de mancat (eventualele murdarii sunt mult mai usor de sters), dar si sa spalam vasele imediat dupa masa. Ordinea este un alt lucru esential: obiectele de bucatarie trebuie asezate in