5 septembrie 2015

Sisteme de încălzire

Instalarea unui sistem de incalzire si prepararea apei calde reprezinta un punct important in construirea unei case. Aceasta se intampla din considerente ce tin de cerintelor specifice pentru dimensionare, instalare si, uneori, aprobare, fiindca aceasta poate necesita un efort financiar semnificativ. Un alt motiv este acela ca de reusita lucrarii depinde asigurarea unui ambient corespunzator.

Astfel, indiferent daca avem o casa nou realizata sau una pe care dorim sa o modernizam ori extindem, dimensionarea sau verificarea celei existente din punct de vedere al capacitatii de asigurare a necesarului de energie pentru extindere este prima etapa pe care trebuie sa o avem in vedere cand discutam de aceste sisteme.

Daca, in cazul sistemelor existente, verificarile sunt mai usor de facut, pentru un sistem nou, vom porni de la alegerea sursei de combustibil disponibil in zona respectiva, fie ca este gaz natural, lemn (inclusiv peleti si brichete), energie electrica sau alte sisteme cu componenta ecologica.
Gazul natural detine ponderea cea mai mare privind sursa de combustibil, acest sistem fiind cel mai prietenos din punct de vedere al usurintei in exploatare si al confortului. In acest caz, centrala este complet automatizata, fara costuri suplimentare sau accesorii scumpe.