22 martie 2018

Cinci secrete ale celor care nu se îmbolnăvesc niciodată

Unele persoane nu se imbolnavesc, desi isi petrec timp langa cineva care are gripa, o raceala ori o viroza, si te intrebi, cu siguranta, care este secretul lor.
Iata ce trebuie sa faci, astfel incat sa iti intaresti si tu imunitatea si sa fii la adapost de boli:

1. Suplimente cu vitamina C
Mai multe studii au aratat ca vitamina C creste imunitatea. De aceea, asigura-te ca nu ai carente de vitamina C in organism. O poti lua in mod natural, din citrice, patrujnel, ardei gras, spanac, rosii, capsuni, zmeura, varza. De asemenea, poti lua si suplimente cu vitamina C.

2. Odihna, foarte importanta
Un alt secret al oamenilor cu imunitate crescuta este odihna. Astfel, "pentru o sanatate de fier trebuie sa dormi intre opt si zece ore pe noapte", potrivit medicului Amelia Narcisi, citata de prevention.com.
Un somn odihnitor este cheia unui sistem imunitar puternic. Mai mult, studiile au aratat ca persoanele care dorm intre cinci si sapte ore pe noapte sunt cu 30% mai predispusi racelilor, mai ales cand stau in preajma persoanelor care sufera de o infectie respiratorie.


Cei care dorm mai mult de sapte ore isi reduc riscul de a contracta o boala cu pana la 17%. De asemenea, de fiecare data cand simti ca te paste o raceala, ai grija sa dormi suficient si sa consumi fructe si legume proaspete, pline de vitamine si minerale.