15 mai 2013

Beneficiile legumelor de primăvară

Primavara soseste cu temperaturi mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare dar si vitamine.

Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care le puteti gasi proaspete primavara si beneficiile pe care le pot oferi acestea sanatatii.

Efectele pozitive pentru sanatate ale legumelor de primavara

- Sparanghel - aceasta leguma poate sa rasara inca din luna februarie si poate fi una din cele mai sanatoase pe care o puteti manca. Sparaghelul este bogat in proteine si are putine calorii, contine un nivel ridicat de fibre alimentare. In plus, sparanghelul este o sursa excelenta de vitaminele A, C, K, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Sparanghelul poate fi usor introdus in dieta dvs. intrucat poate fi usor si rapid pregatit (pur si simplu pus pe gratar sau lasat la abur cateva minute) pentru a se transforma intr-o garnitura sanatoasa. O tulpina de sparanghel contine doar 4 calorii si ofera organismului cantitati importante de acid folic, potasiu si fibre.

- Anghinare - aceasta este o alta sursa importanta de fibre si substante nutritive esentiale dar si minerale cum ar fi fier, magneziu, fosfor, calciu, acid folic, potasiu si chiar vitaminele A si C. Anghinarea sustine sanatatea ficatului si ajuta la scaderea colesterolului, precum si in diminuarea