27 februarie 2012

Anestezie generală sau locală?

O subvențíe este ca un fel de anestezie. Ea face ca durerea plătitorului să fie atenuată. Altfel ar urla mulți de durere. Dacă este bine ca aceasta să fie generală sau locală este o tema perpetuă de contradicții. Bineînțeles că și în Arad, unde prețul gigacaloriei este unul foarte mare, se discută foarte mult și vehement.
Vecinii au participat la dezbaterea publică din data de 20.02.2012 cu tema Căldura la preţ corect”. O dezbatere bine prezentată şi argumentată. Suntem pentru şi susţinem orice iniţiativă care vine în folosul vecinilor noştri.
Totuşi, noi avem un alt punct de vedere, care probabil nu va fi pe placul iniţiatorilor, dar trebuie să ni-l spunem.
În cadrul expunerii de motive s-a subliniat faptul că subvenţionarea generală, pentru toată lumea, a Gcal este imorală, pentru că nu ține seama de starea materială a oamenilor și toată lumea beneficiează la fel, indiferent de nivelul veniturilor. Atunci cum putem să cerem o reintroducere a unei subvenţii generale, oricât de mică ar fi?
Noi propunem idea, probabil mai morală, de a majora plafonul de venit pentru acordarea ajutorului de încălzire, pentru a se încadra un număr mai mare de locuitori.  
Este doar o părere, în rest susţinem orice fel de demers loial făcut în folosul vecinilor noştri de bloc.
Aşa că puneţi mâna şi semnaţi, dacă stăm pe margine şi doar vociferăm nu vom reuşi să rezolvăm niciodată, nimic.
P.S. Pentru luare aminte trebuie să menționăm că unul dintre iniţiatorii acestui proiect de lege este şi ULALA, “apărători” ai asociaţiilor de proprietari.
Dragi membri cotizanți ai acestei uniuni, vă aducem la cunoştinţă că cei din conducerea ULALA nu au catadicsit să participe la această ședință. Deci nu aţi fost reprezentaţi de acei cărora le plătiţi, conştiincioşi, cotizaţia lunară.