29 martie 2014

Feng Shui

Puteti crea singuri un mediu armonios din punct de vedere energetic daca veti aduce in spatiul dv. cateva detalii care vor armoniza energiile prezente. Cele 5 elemente de baza pentru a crea un spatiu benefic: foc, pamant, lemn, apa, metal. 

Creati o mica fantana cu apa curenta in apartament. O puteti inlocui cu un acvariu cu pesti (oriunde in casa, cu exceptia dormitorului).

- Aerisiti fiecare incapere 20 de minute zilnic. Ferestrele deschise permit energiei "chi" - vitala pentru o viata armonioasa -  sa intre in casa, mereu proaspata si puternica. 
- Plasati o oglinda in fata usii de la intrare, pentru a reflecta energiile negative care intra pe usa. Nu plasati niciodata doua oglinzi fata in fata.
- Nu pastrati gunoi sau mizerie in casa. Eliberati de balastul incarcat negativ cat mai repede. Duceti gunoiul in fiecare seara.
- E bine sa aveti o vietate in casa: un caine, o pisica, un peste. Animalele activeaza energia chi. 
- Incercati sa aveti mereu flori proaspete in incapere, dar aruncati-le imediat ce s-au ofilit. Nu pastrati flori uscate. 
- Incarcati casa cu plante de apartament cu frunze rotunde. Evitati plantele cu frunze ascutite, ca niste sabii. 
- Nu lasati nimic stricat in casa. Reparati tot ce nu merge bine, orice usa care scartaie, orice robinet care curge. Orice sursa de stress dezechilibreaza armonia interioara.
- Incercati sa rezolvati totul foarte repede, nu lasati restante pe maine sau pe altadata. Orice sarcina trebuie onorata imediat. 
- Incercati sa mentineti casa ordonata. Ordinea este o regula esentiala in feng shui.
- Trebuie sa aveti cristale de ametist in casa pentru efectele sale benefice asupra organismului si psihicului uman.
- Purificati frecvent incaperile in care locuiti. Cu atat mai necesara este purificarea cand va mutati intr-o casa in care a mai locuit cineva inainte. Simpla zugravire a locuintei nu este suficienta, ci trebuie sa 


apelati le puterile aromoterapiei, lumanarilor, fumigatiilor parfumate, sunetelor de clopotei etc. 
- Nu plasati televizorul sau calculatorul in dormitor sau in camera copilului. Daca nu puteti renunta la TV, inainte de culcare acoperiti-l cu o folie de plastic sau alt gen de acoperamant. In general aparatura electronica are efecte negative in incaperile in care se doarme. 
- Nu plasati in camera obiecte urat mirositoare, ci asigurati un aer proaspat si inmiresmat cu ajutorul