10 august 2017

Bolile la care esti predispus in functie de grupa ta de sange

Cele patru grupe sanguine se disting clar intre ele prin prezenta unor antigeni, substante care alerteaza sistemul imunitar atunci cand organismul este atacat de o boala.
Multe studii sustin ca fiecare grupa de sange are o predispozitie pentru anumite boli, de la banalele raceli, la boli cardiovasculare sau chiar cancer.

In functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona diferit asupra virusurilor, bacteriilor sau bolilor.

Principalele boli in functie de grupa de sange


Grupa 0. Persoanele care detin aceasta grupa au un sistem imunitar foarte puternic, secretii bogate ale acizilor in stomac si, in general, traiesc cel mai mult, aceasta fiind considerata cea mai buna grupa de sange.
Bolile la sunt predispuse adeseori sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite si afectiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv.
De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai predispuse la inflamatii sau reactii alergice care pot declansa dezechilibre ale imunitatii.
Totodata, conform unor cercetatori, persoanele cu aceasta grupa prezinta cu 37% mai putine riscuri de a suferi de cancer la pancreas decat cei cu alte grupe de sange.