6 mai 2012

Căpușa - pericol din adâncuri


Ştiţi oamenii ăia interesaţi de tehnologie, care sunt la curent cu cele mai noi apariţii în materie de gadgeturi? Ei bine, la fel sunt şi eu. Doar că în materie de căpuşe. Aşa că, aflându-ne în plin sezon de atacuri ale căpuşelor asupra trupurilor noastre firave, eu vreau să fiu informată şi în gardă.
Având datele astea în vedere, era aproape imposibil ca următoarea întâmplare să nu-mi ajungă la urechi. Întâmplare care e după cum urmează: o doamnă, respectabilă de altfel, profitând de vremea însorită şi caldă s-a îmbăiat într-o apă curgătoare, în care, în prealabil, mai în susul apei, se scăldaseră nişte ovine (câtă imprudenţă! dar dacă nu s-ar fi întâmplat, n-am mai fi avut ce să povestim). Aşa, şi
s-a scăldat doamna noastră, şi când a ieşit din apă...ţineţi-vă bine...avea 20 de căpuşe în piele. Sfinte Neptun, patron al oceanelor, mărilor şi apelor în general, de ce ai lăsa să se întâmple asemenea grozăvii?
Aşadar, dacă până acum aţi fost în cumpănă, de acum ştiţi sigur că nu mai sunteţi în siguranţă nicăieri. Căpuşele au migrat, s-au adaptat şi acum atacă de unde nici nu te-ai aştepta. În curând, vor apărea şi noile modele: căpuşele de asfalt şi cele de casă. Ca să nu scape nimeni, cu condiţia să se dea câte una la fiecare, să ajungă pentru toţi.
dibogus.blogspot.com