1 noiembrie 2009

Termoizolarea II

Metoda de reabilitare termică a faţadei

Dacă vreţi ca termoizolarea exterioară a blocului vostru să fie făcută corect, trebuie să fiţi atenţi la câteva aspecte şi anume:

- pereţii blocului trebuie decopertaţi şi curăţaţi, dacă sunt fisuraţi se execută reparaţiile necesare - ATENŢIE MĂRITĂ LA ACESTE REPARAŢII, “MESERIAŞII“ SĂ NU LIPEASCĂ POLISTIRENUL PESTE LOCURILE CU PROBLEME ÎNCERCÂND SĂ LE ASCUNDĂ-

- pe perete se aplică cu ajutorul unui adeziv special plăcile de polistiren expandat care au o grosime de 5 – 10 cm ( SPECIALIŞTII RECOMANDĂ POLISTIREN CU GROSIMEA DE 10 CM ) şi se fixează cu dibluri din plastic.

- peste plăcile din polistiren expandat se fixează plasa de fibră de sticlă pentru armarea adezivului ( acelaşi cu care se lipeşte polistirenul ), suport al tencuielii.

- la final se aplică un strat de tencuială decorativă de exterior, dar nu înainte de a AMORSA peretele.

Polistirenul expandat este cea mai importantă componentă a oricărui sistem termoizolant. Grosimea lui trebuie să fie de 10 cm şi nu de 5 cm cum suntem tentaţi să achiziţionăm luând în considerare doar preţul, deoarece putem cumpăra polistiren de 10 cm la un preţ chiar mai mic decât cel de 5 cm.

- Alt criteriu după care trebuie ales polistirenul este densitatea, care ar trebui să se încadreze între 15 şi 25 kg / mc.