11 ianuarie 2010

Parcări pe cocoaşa noastră?

Proiectul de Hotărâre privind scoaterea la licitaţie a locurilor de parcare din municipiu a fost aprobat de către Consiliului Local şi transmis Prefecturii, dar se va aplica numai după îndeplinirea formalităţilor legale. Proiectul de Hotărâre privind scoaterea la licitaţie a locurilor de parcare din municipiu prevede că ”preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă chiria de bază: 10 lei/lună, acesta putând creşte la licitaţie cu 10% la fiecare salt”.
De asemenea, se mai precizează că „posesorii de autovehicule cu venitul pe familie (soţ+soţie) sub salariul minim pe economie pot beneficia de o reducere cu 50% a chiriei, dar şi pensionarii pot beneficia de unele reduceri” asta probabil în ideea că sunt destule locuri şi nu se organizează licitaţie sau că aceştia vor licita mai mult, oricum vor plăti doar 50% din sumă.
Între timp, angajaţii Primăriei vor inventaria locurile de parcare disponibile şi vor identifica asociaţiile de proprietari care vor putea licita pentru aceste locuri.
Primăria vrea să implice în acest proiect şi Asociaţiile de proprietari/locatari, astfel încât administratorul să aducă la cunoştinţă locatarilor chiria lunară pentru locul de parcare, conţinutul documentelor necesare şi termenul limită până la care se pot depune, în vederea participării la licitaţie pentru locurilor de parcare arondate imobilului (acestea variază de la o asociaţie la altă, în funcţie de distanţă de la blocurile respective până la parcările amenajate).
Să înţeleg că primăria doreşte ca administratorii să lucreze gratuit pentru acest proiect sau că va fi o modalitatea de plată a acestora? Administratorii sunt subordonaţii primăriei? Părerea mea este să nu ne implicăm deoarece riscăm ca nemulţumirile cetăţenilor să se spargă în capul nostru. Acest proiect este de competenţă serviciului care răspunde de parcări din cadrul Primăriei. Noi ne numim administratori de imobile şi răspundem conform legii de părţile şi instalaţiile comune ale imobilelor unde suntem angajaţi.

6 comentarii :

Si daca, spre exemplu, merg in vizita la cineva, unde parchez daca toate locurile de parcare sunt licitate de locuitorii imobilului respectiv?

Unde vor tine masinile cei care nu prind un loc de parcare la licitatie? Sa nu mai spunem ca sunt familii care au doua masini.

Cred ca cel mai bine ar fi sa nu liciteze nimeni, ce credeti ca s-ar intampla?

Exista o gramada de probleme legate de licitatia parcarilor la care primaria nu da raspuns. Sunt curios ce o sa iasa.

Exista o gramada de probleme legate de licitatia parcarilor la care primaria nu da raspuns. Sunt curios ce o sa iasa.

Si daca, spre exemplu, merg in vizita la cineva, unde parchez daca toate locurile de parcare sunt licitate de locuitorii imobilului respectiv?

Trimiteți un comentariu