20 ianuarie 2010

Taxe, impozite şi amenzi plătite on-line

Aradul este una din cele 25 de reşedinţe de judeţ unde se acceptă plata taxelor locale, a impozitelor şi amenzile contravenţionale prin intermediul internetului, sistemul a redevenit operaţional de sâmbătă 09.01.2010.

Încasarea mai rapidă şi eficientă a contribuţiilor, evitarea cozilor, posibilitatea plăţii în mai multe tranşe şi plata de pe orice calculator conectat la internet sunt unele dintre avantajele plăţii prin intermediul calculatorului. Cei care vor să plătească taxele şi impozitele on-line trebuie să deţină un card bancar, eliberat de orice bancă comercială care îşi desfăşoară activitatea în România. Plata se face pe baza CNP pentru persoane fizice, respectiv CUI pentru persoanele juridice, la adresa https://directiafiscala.primariaarad.ro/index.php.
Bonificaţia de 5% pentru achitarea integrală a impozitului până la 31 martie 2010 şi deducerea specifică pentru plata efectuată în 48 de ore a amenzii rămân valabile şi pentru plata on line.
Bineînţeles că plăţile se pot face în continuare şi la ghişeele Direcţiei Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad.
Indiferent de modul în care alegeţi să plătiţi taxele şi impozitele ( casă, maşină, teren) trebuie să ştiţi că în acest an acestea sunt mai mari cu circa 20%.
Eu am plătit on line în 2009 şi totul a decurs normal. Încercaţi şi voi că nici nu ştiţi ce pierdeţi!

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu