Adevărat, unii administratori sunt chemaţi la control la Primărie, dar nu se precizează faptul că e vorba doar despre cei care de ani de zile au ignorat legea care îi obligă să depună de două ori pe an activul şi pasivul asociaţiilor de proprietari la care activează.
Din păcate, o mare parte din vină o au şi aşa-zisele uniuni ale asociaţiilor de proprietari care nu se ocupă cu sprijinirea şi controlul administratorilor, pentru binele asociaţiilor care îi plătesc. De fapt nu se prea ocupă cu nimic. Menirea ULALA ar trebui să fie coordonarea şi verificarea asociaţiilor de proprietari, dar ei se ocupă de cu totul altceva, nu se prea ştie precis cu ce.
Probabil cu ieşitul în presa scrisă şi “pe sticlă”, unde fac gargară cu apă chioară. Atunci să nu ne mire faptul că toată lumea se plânge la Primărie în loc să se plângă la ULALA, cum ar fi firesc.
Şi modul de lucru al compartimentului răspunzător de asociaţiile de proprietari din cadrul primăriei este defectuos. Ei ar trebui să înştiinţeze, în timp util, în scris, preşedintele asociaţiei de proprietari despre nepredarea la timp a bilanţului de către administratorul blocului. Controalele, dacă se cer, să fie făcute punctual, pentru ca administratorul să nu fie nevoit să ducă un teanc de documente la primărie.
Primăria, fie vorba între noi, nu ar ar trebui să se bage in funcţionarea unor asociaţii nonprofit care au structurile lor de control, dar aşa e legea n-ai ce-i face. Interfaţa rezolvării problemelor sesizate de unele persoane ar trebui să fie aceste uniuni. ULALA vorbeşte depre abuzuri, dar cum rămâne cu vânătoarea pe care o duc împotriva unor administratori pentru a-i înlătura din funcţii doar pentru a da administrarea blocurilor pe mâna clientelei care îi susţine la conducere. Culmea e că aceste abuzuri ajung în instanţă unde uniunea, în mod firesc, pierde, acţiunea lor nefiind fondată. Şi oare pe banii cui se judecă ?
2 comentarii :
Trimiteți un comentariu