14 aprilie 2011

Mișcare=sănătate

Cine nu se mișcă se îngrașă, devine apatic, greoi, se îmbolnăvește de inimă, devine dependent de medicamente și depresiv, dar mai ales îmbătrânește mai repede. Mișcarea este secretul longevității. Cei care practică cu regularitate sport au un tonus mai bun, radiază de sănătate, sunt mult mai eficienți la locul de muncă. Stresul la serviciu și sedentarismul sunt asociate cu obezitatea. Statul pe scaun dăunează grav sănătății. Stilul inactiv de viață crește considerabil riscul apariției diabetului, cancerului, bolilor cardiovasculare, obezității, osteoporozei, tulburărilor de somn, durerilor de cap. Soluția ar fi să profităm de

orice ocazie ca să facem mișcare. Se recomandă practicarea atât a sporturilor colective cât și a celor individuale. Adolescenții ar trebui încurajați să-și aleagă un sport pe care să-l practice din plăcere, de care să se simtă atras, nu unul impus de părinți. În paralel, se recomandă practicarea sporturilor minții precum scrabble, șah, go și alte jocuri logice. Desigur, dacă până acum ați urmat un stil de viață sedentar, poate părea destul de dificil și inconfortabil să începeți brusc să faceți activități fizice. Totuși, puteți începe cu activități de mai mică intensitate (mersul pe jos 1-2 km pe zi), iar apoi continuați cu alergare, ciclism, etc. Adaptarea se va face treptat și va fi mult mai ușoară. În final veți avea un stil de viață sănătos.

3 comentarii :

Cupa Tarilor Central Europene pentru juniojuniori, la inot, va avea loc la Zilina, in Slovacia, in perioada 22-24 noiri, la inot, va avea loc la Zilina, in Slovacia, in perioada 22-24 noiembrie.Din lot face parte si sportivul Alexandru Farcutiu.Bafta si....cit mai multe medali !

Sorry! pt expediere text in graba....Revin...Cupa Tarilor Central europene pt juniori ,la inot,va avea loc la Zilina,in Slovacia,in perioada 22-24 noiembrie.Din lot face parte si sportivul aradean Alexandru farcutiu.Bafta si....cit mai multe medalii !

Trimiteți un comentariu