24 mai 2011

Și tu faci risipă?

Dacă ai şti că risipești, ai consuma apă mai puţină?
Te-ai întrebat vreodată cîtă apă risipeşti? În marile hoteluri din întreaga lume,(din auzite că eu…) pe uşa de la baie stau atârnate de mâner, pliante prin care se promovează un consum de apă cât mai redus. O listă a consumului de apă în diverse situaţii. Și o listă cu soluţii propuse pentru a nu se face risipă.
De regulă, la baie se consumă, potrivit acelui pliant,
 între 2 şi 18 litri doar pentru spălatul pe mâini, între 2 şi 12 litri pentru spălatul pe dinţi, între 3 şi 8 litri când tragi apa la WC, între 30 şi 80 de litri când faci un duş, respectiv între 200 şi 300 de litri când umpli cada pentru a face o baie.
Soluţii: când săpuneşti mâinile, închide apa, când te speli pe dinţi, foloseşte un pahar; fă duş în loc să umpli cada; nu folosi wc-ul pe post de coş de gunoi.
Apa este una dintre cele mai preţioase resurse naturale. Dacă nouă, care dispunem de ea din plin, nu ne prea pasă de risipă, există destui oameni care nu sunt la fel de norocoşi.
Şi acum o întrebare : acum, ştiind câtă risipă de apă faci, ai încerca să ai grijă la câtă consumi? Mai ales ca prețul te arde la buzunar, fie iarnă, fie vară.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu