3 octombrie 2011

Faceţi dumneavoastră o cerere...

Aţi plătit taxa de salubritate pe tot anul? Mare greşeală. De ce? Pentru că este un obicei cu care începem, din păcate, să ne obişnuim, acela de a se schimba regulile jocului în timpul desfăşurării partidei. Începând cu 01.08.2011 plata taxei de salubritate se face direct către prestatorul de serviciu, adică SC Polaris SA. Astfel primăria a scăpat de problema tot mai dificilă a colectării taxei, transferând riscul de a nu încasa banii operatorului.
Problema noastră, a plătitorilor “nesimţiţide taxe şi impozite, este acum de a ne recupera banii de la administraţia fiscală Arad.
Ca de obicei, când plăteşti ceva este foarte simplu: mergi cu banul, fără a completa nicio cerere, doar numele și adresa fiind suficiente. La operaţia inversă, funcţionează bine cunoscuta formulare... “faceţi dumneavoastră o cerere”, copia buletinului, etc. Toate astea cu capul plecat la ghişeu. Trebuie sa faci “n+1” drumuri. De “n” ori ca să primești informațiile necesare și “+1” ca sa primești efectiv banii şi asta cu programare prin luna noiembrie, decembrie. Pentru recuperarea banilor trebuie să


se prezinte persoana titulară care figurează în baza lor de date.  Nu este o  problemă pentru oamenii sănătoşi, dar sunt şi oameni bătrâni, bolnavi, care nu se pot deplasa sau o fac foarte greu şi cu costuri suplimentare (taxi). Cine va suporta toate aceste cheltuieli?
O altă variantă este să-ţi laşi banii la ei şi ţi se vor scădea din impozitul pe anul viitor. Dar de ce am face asta când oricum nu primim nicio dobândă și nici anul viitor nu e sigur că-l mai prindem?

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu