26 ianuarie 2012

Boilerele pe curent, o nouă soluțíe?

Dacă tot este fierbinte subiectul (măcar el) cu apa caldă, care vine …rece, ne-am gândit  să-l dezvoltăm puţin. Ne întrebăm, de ce continuăm să plătim apa rece  la preţ de apă caldă?
Probabil pentru că nu prea avem soluţii alternative de producere a apei calde în apartament.
Neavând gazul contorizat pe apartamente, nu putem folosi un  instant pe gaz. Ar trebui să investim mult prea mult pentru a deveni rentabilă această alternativă.
Deci, ne rămâne doar cea pe energie electrică, dar şi aici sunt semne de întrebare.
Un aparat instant de încălzire a apei are consum mic, fiindcă încălzeşte rapid și doar o mică cantitate de apa. Atunci varianta care cucereşte teren tot mai mult este aceea cu boilerul electric de 50-70 litri. Oamenii caută şi găsesc soluţii, iar cum bulgărele de zăpadă se răstogoleşte, tot mai muţi oameni o vor folosi. Dar datorită consumului mare, de 1500 - 2000 waţi, această variantă necesită, în general,

o instalaţie electrică separată.
Și ar fi cam problematic dacă toți locatarii s-ar gandi să facă baie cam la aceeași oră, mai ales la sfârșit de săptămână.
Noi considerăm că cel mai rentabil, pentru cei de la bloc, este apa caldă produsă de CET. Dar pentru a beneficia de ea, la parametri din contract, sunt necesare investiţiii din partea lor. De aceea trebuie să continuăm „atacul psihologic”,  „bombardându-i” cu reclamaţii. Reclamaţii făcute nu numai în numele asociaţie, ci şi pe apartamente. Poate atunci  îi vom face şi pe ei să investească în intalaţiile depăşite atât fizic cât şi moral.
Să vină cu soluţii tehnice realizabile, scuzele şi vina aruncată pe consumatori nu mai ţine, la preţul actual al gigacaloriei. Consumatorii nu au fost întrebaţi dacă le convine majorarea preţului, aşa că au dreptul să ceară calitate şi confort.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu