4 februarie 2013

Renovarea de iarnă

Să-ți renovezi sau să nu-ți renovezi apartamentul iarna? Aceasta-i întrebarea. Știm că în sezonul rece mâna de lucru este mai ieftină pentru că nu prea există cerere de lucrări, din acest motiv unii sunt tentați să realizeze renovarea în această perioadă. Răspunsul este “da”, în general poți să-ți renovezi apartamentul și în timpul iernii, dar ar fi mai bine să nu o faci. Motivul este simplu:



din cauza temperaturilor scăzute și a umiditatii ridicate, timpul de uscare a betoanelor, șapelor, gleturilor etc. se va face într-un timp dublu față de perioada verii.
Dacă totuși vă încumetați să renovați iarna, este bine să țineți cont de câteva aspecte.
Apartamentul trebuie să fie încălzit și termoizolat pe exterior. Dacă peretele este rece, indiferent dacă tencuiești, gletuiești sau zugrăvești, apa din materialele pe care le întinzi pe perete va ingheța și în felul acesta lucrarea va fi compromisă.

În niciun caz nu este bine să montezi parchet în timp iernii, mai ales dacă realizezi și alte lucrări de renovare. în special pentru parchetul masiv, producătorii recomandă ca acesta să stea chiar și 6 luni în casă, înainte să fie montat, tocmai pentru a se obișnui cu umezeala din casă. În caz contrar, parchetul se va umfla, ceea ce ar fi un mare păcat.
Este foarte bine să ai o aerotermă puternică și să o folosești din plin pentru a realiza mai repede uscarea tencuielii sau zugrăvelii.

Nu în ultimul rând, dacă renovezi iarna trebuie să folosești materiale special concepute pentru astfel de lucrări. Există adezivi pentru gresie și faianță rezistenți la îngheț-dezgheț, care pot fi folosiți până la temperaturi de -5ºC, precum și spumă poliuretanică de iarnă.
Nu uita, este obligatoriu să sistezi lucrările atunci când temperatura scade sub -5ºC, chiar dacă folosești materiale special concepute pentru lucrul la temperaturi scăzute.

 misiuneacasa.ro

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu