7 noiembrie 2013

Fără deșeuri

Campania „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, inițiată de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, ajunge, pentru prima dată, în municipiul Arad.
Astfel, la data de 9 noiembrie, arădenii se pot debarasa de obiectele electrice și electronice vechi sau defecte, la punctele de colectare amenajate în toate cartierele arădene sau prin preluare gratuită de la domiciliu/sediu de firmă.
Cele 10 punctele provizorii de colectare, unde se pot depune deșeuri electrice în 9 noiembrie între orele 10.00-17.00, vor fi amplasate în următoarele locuri din Arad:

-Zona Aradul Nou – Parcarea Gării, lângă Billa
-Zona Alfa – în spatele Carrefour, lângă biserică
-Zona Micălaca – str. Sighisoarei, lângă punctul termic, vis-a-vis de blocul 515
-Zona Micălaca – str. Abrud, în spatele blocului 129, sc. C (în spatele Pieței Miorița)
-Zona Micălaca – str. Alex Popescu Negura, vis-a-vis de bl. 317
-Zona Gării – terenul de lângă Grădinița PP 15, str.Avrig
-Zona Vlaicu – Piața Agroalimentară (intrare hală)
-Zona Confecții – str. Rodnei, colt cu str. Liviu Rebreanu
-Calea Timișorii nr. 39 – în fața Centrului de zi pentru vârstnici
-Zona Grădiște – în fața Școlii Generale „Aron Cotrus“, Aleea Romaniței.

Posesorii de obiecte electrice nefolositoare, grele sau voluminoase, vor beneficia de preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă/instituție, printr-o programare prealabilă la unul dintre numerele de telefon 0726/213.276 sau 0751/302.123.
Comenzile de preluare de la domiciliu pot fi făcute începând de luni, 4 noiembrie, până sâmbătă, 9 noiembrie, între orele 9.00 – 17.00.
Toți deponenții vor fi înscrişi la o tombolă cu premii – 7 mașini de călcat, 7 cafetiere și 8 mixere marca Tristar, 2 cuptoare cu microunde și o combină frigorifică de la Candy.
Premiile vor fi oferite în urma unei trageri la sorți care va avea loc în 16 noiembrie, începând cu ora 19.30, la concertul Recycling Rocks!
La finalul acestei acțiuni de colectare DEEE, organizate de Asociația RoRec împreună cu Primăria municipiului Arad, obiectele depuse la punctele special amenajate sau cele preluate gratuit de la domiciliile arădenilor vor fi transportate la fabricile de reciclare pentru a fi prelucrate conform standardelor europene de mediu.
Arădenii vor avea prilejul să sărbătorească prima acțiune din campania „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” în seara zilei de 16 noiembrie, începând cu ora 19.30, pe platoul Primăriei Arad, împreună cu trupele Cargo și Domino la Recycling Rocks.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu