29 martie 2014

Feng Shui

Puteti crea singuri un mediu armonios din punct de vedere energetic daca veti aduce in spatiul dv. cateva detalii care vor armoniza energiile prezente. Cele 5 elemente de baza pentru a crea un spatiu benefic: foc, pamant, lemn, apa, metal. 

Creati o mica fantana cu apa curenta in apartament. O puteti inlocui cu un acvariu cu pesti (oriunde in casa, cu exceptia dormitorului).

- Aerisiti fiecare incapere 20 de minute zilnic. Ferestrele deschise permit energiei "chi" - vitala pentru o viata armonioasa -  sa intre in casa, mereu proaspata si puternica. 
- Plasati o oglinda in fata usii de la intrare, pentru a reflecta energiile negative care intra pe usa. Nu plasati niciodata doua oglinzi fata in fata.
- Nu pastrati gunoi sau mizerie in casa. Eliberati de balastul incarcat negativ cat mai repede. Duceti gunoiul in fiecare seara.
- E bine sa aveti o vietate in casa: un caine, o pisica, un peste. Animalele activeaza energia chi. 
- Incercati sa aveti mereu flori proaspete in incapere, dar aruncati-le imediat ce s-au ofilit. Nu pastrati flori uscate. 
- Incarcati casa cu plante de apartament cu frunze rotunde. Evitati plantele cu frunze ascutite, ca niste sabii. 
- Nu lasati nimic stricat in casa. Reparati tot ce nu merge bine, orice usa care scartaie, orice robinet care curge. Orice sursa de stress dezechilibreaza armonia interioara.
- Incercati sa rezolvati totul foarte repede, nu lasati restante pe maine sau pe altadata. Orice sarcina trebuie onorata imediat. 
- Incercati sa mentineti casa ordonata. Ordinea este o regula esentiala in feng shui.
- Trebuie sa aveti cristale de ametist in casa pentru efectele sale benefice asupra organismului si psihicului uman.
- Purificati frecvent incaperile in care locuiti. Cu atat mai necesara este purificarea cand va mutati intr-o casa in care a mai locuit cineva inainte. Simpla zugravire a locuintei nu este suficienta, ci trebuie sa 


apelati le puterile aromoterapiei, lumanarilor, fumigatiilor parfumate, sunetelor de clopotei etc. 
- Nu plasati televizorul sau calculatorul in dormitor sau in camera copilului. Daca nu puteti renunta la TV, inainte de culcare acoperiti-l cu o folie de plastic sau alt gen de acoperamant. In general aparatura electronica are efecte negative in incaperile in care se doarme. 
- Nu plasati in camera obiecte urat mirositoare, ci asigurati un aer proaspat si inmiresmat cu ajutorul lumanarilor parfumate, al esentelor de aromoterapie sau a aerisirilor frecvente. Parfumul si aerul curat este foarte important, deci armoatizati permanent incaperea cu parfumuri naturale.
- Nu incarcati casa cu mobila, obiecte vechi, obiecte ascutite, de forma sabiei - inclusiv plante cu frunze ascutite - care creeaza o stare de dizarmonie si energie negativa.
- Deschideti ferestrele care dau catre rasarit mai des, chiar de la primele ore ale diminetii, pentru a lasa lumina soarelui sa intre in casa.
- Nu umpleti inutil casa cu mobila si alte elemente de decor. Cu cat este mai putina, cu atat energia chi este mai libera. 
- Nu creati prea multe colturi si unghere in casa, unde se acumuleaza energia negativa. Daca aveti multe astfel de locuri ascunse, repetati periodic procedura de risipire a acumularilor energetice cu ajutorul clopoteilor de vant. Zdranganiti clopoteii prun toata casa, insistand in colturi, unghere, dupa usi, sub mese, in locuri inchise si ascunse.
- Evitati sa stati sau sa dormiti sub grinzile suspendate din tavan.
- Daca de pe fereastra unei camere se vede un peisaj care nu va place, amplasati pe peretele opus ferestrei o oglinda care va da senzatia de respingere a peisajului de afara.
- E bine sa aveti multe plante in casa sau pe langa casa, dar nu pastrati flori uscate in casa sau plante bolnave in ghivecele cu plante. Imediat ce o planta da semne de ofilire, taiati-i frunzele bolnave.
- E obligatoriu sa se auda permanent muzica, dar nu orice fel de muzica, ci sunete armonioase, fara zgomote stridente, sunete de valuri, vant, apa curgand etc. 

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu