3 mai 2010

Tramvaiele în dezbatere

Mişcarea arădeană a reuşit să strângă peste 1000 de semnături împotriva intenţiei Primăriei de a desfiinţa anumite trasee de tramvai din Arad. Ca urmare Primăria a iniţiat o dezbatere cu arădenii pe această temă, care va avea loc miercuri, 5 mai. Foarte frumos şi normal, dar...Ca de obicei trebuie să fie un dar. Ora la care a fost programată această dezbatere anulează orice şansă de dezbatere adevărată. Să nu ştie organizatorii că cei mai interesaţi de această problemă sunt la acea oră la locurile lor de muncă, pe care riscă să le piardă dacă absentează. Şi, printre altele, sunt la locul de muncă pentru a câştiga banii cu care să plătească abonamentele sau biletele la CTP, să plătească dările către stat, să-şi întreţină familiile şi alte banalităţi de genul ăsta. Probabil reprezentanţii Primăriei vor să aibă doar un monolog în care să nu-i contrazică nimeni. Sperăm să ne înşelăm şi să fie doar o scăpare (cam multe în ultimul timp ca să mai fie o coincidenţă) şi întâlnirea să fie reprogramată la o oră convenabilă ambelor părţi. Altfel nu are rost să ne facem că facem şi să se ajungă la dezbateri aşa-zis publice la care să participe doar doi-trei oameni, cum s-a mai întâmplat cu alte ocazii.
Pe de altă parte ar fi bine dacă Primăria şi cei de la CTP ar lua în considerare propunerile, multe chiar de bun-simţ, vehiculate în dezbaterea publică din mass-media arădeană (şi nu numai) în ultimele săptămâni. Să fie mai deschişi şi să renunţe la imobilismul lor. Şi să nu treacă prea uşor peste solicitarile a peste 1000 dintre concitadinii lor. Arădenii ar aprecia asta şi ar fi mai bine pentru toţi.
Şi ca să nu fie cu supărare, le oferim celor de la CTP o idee pentru fluidizarea circulaţiei tramvaielor. Gratis.

Cheia succesului - în atenţia administratorilor de imobile

Vă dăm un pont gratis. Dacă ai o societate comercială care se ocupă de administrarea imobilelor, ai succesul asigurat dacă munceşti foarte bine şi eşti serios. Dar mai este o condiţie: să-ţi angajezi pe post de consilier persoana potrivită. Şi cine poate fi mai potrivită decât chiar preşedintele uniunii din care fac parte asociaţiile de proprietari ale blocurilor pe care le administrezi. O să-ţi intre în portofoliu blocuri fără număr, fără număr...Bine, dar asta nu se întâmplă la noi în oraş, oooh nuuu. Ziceam şi noi aşa, generic. Oricum, ar fi o idee bună, dar o fi şi moral? Afaceri de afaceri nene...