23 februarie 2014

50 de trucuri simple, dar de efect, în bucătărie.


1. Dacă se întâmplă să puneți prea multă sare în oala cu supă, nu trebuie decât să adăugați în oală un cartof decojit. Cartoful va absorbi excesul de sare.
2. Pentru îndepărtarea mirosurilor de pe mâni după tăierea cepei sau usturoiului, frecați-le cu o linguriţă din oţel inoxidabil. Oţelul ar trebui să absoarbă mirosul.
3.  Boabele proaspete de cafea, de asemenea, pot absorbi mirosurile neplacute de pe mâini.
4. Când ouăle fierb, adăugați în apă un vârf de cuţit de sare pentru a nu se sparge coaja.
5. Nu puneţi niciodată citrice sau roşii în frigider. Temperaturile scăzute le deteriorează gustul.
6. Pentru a curăţa instrumentele de gătit din metal, nu folosiți detergenți niciodată. Doar curățați-le cu sare și cu un prosop curat, uscat de hârtie.
7. Pentru a curăţa un ceainic electric, cu depuneri de calcar pe elementul de încălzire, fierbeți un amestec din jumătate de oțet și jumătate apă.
8. Când păstrați cutii goale închise ermetic, puneți înăuntru un vârf de cuțit de sare pentru a nu prinde miros greu.
9. Dacă pregătiți un sos și-l ardeți din greșeală, tunați-l într-un alt vas și continuați fierberea. Adăugați apoi un vârf de linguriță de zahăr, suficient cât să nu îndulcească sosul. Zahărul îndepărtează gustul de arsură.
10. Ați ars orezul dintr-un vas? Luați o felie de pâine albă și puneți-o pe partea cu orezul ars timp de 5-10 minute pentru a îndepărta gustul de arsură.
11. Înainte de a tăia ardeiul iute, turnați puțin ulei pe mâini, iar astfel pielea nu vă va ustura.
12. Dacă nu sunteţi sigur că ouăle sunt proaspete, puneţi-le într-un vas cu apă. Ouăle care se vor lăsa pe fundul vasului, sunt proaspete. Dacă vreun ou se ridică, fie și un pic, atunci acesta nu este foarte proaspăt și trebuie gătit curând. Dar dacă plutește, deja oul este vechi și mai bine îl aruncați decât să îl consumați.
13. Pentru a alunga furnicile din bucătarie, descoperiți-le locația și acoperiți-le ieșirea cu vaselină. Furnicile nu trec prin soluția gelatinoasă. Dacă vin pe sub ușă, trageți o linie pe podea cu creta. Micile insecte nu vor trece de linia de demarcație.
14. Înainte de a pregăti floricelele de porumb pe aragaz, puneți-le întâi timp de 10 minute în apă. Scurgeți-le de apă și pregătiți-le apoi ca de obicei. Umiditatea ajută floricele să se ”spargă” mai repede și să fie mai pufoase.
15. Nu depozitaţi bananele în buchet, așa cum sunt ele de obicei, sau într-un bol de fructe, alături de alte fructe. Fiecare banană trebuie pusă într-o locație diferită, deoarece bananele emană un gaz care determină coacerea rapidă a fructelor de lângă ele. Separându-le, vor sta proaspete mai mut timp.
16. Pentru a nu  înmuguri cartofii, puneți în pungă, alături de ei, și un măr.
17. Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelați-l în cuburi, în tăviță, și îl puteți adăuga ușor în supe sau sosuri. Savoarea va fi deosebită.
18. Pentru a curăţa fisurile şi locurile greu accesibile din vase, umpleți-le cu apă şi adăugați două comprimate de Alka-Seltzer. Bulele vor curăța fisurile.
19. După ce fierbeți paste sau cartofi, răciți apa şi folosiți-o pentru a uda plantele de apartament. Apa conține nutrienți pe care plantele le adoră.
20. Când curăţaţi acvariul, nu aruncați apa, ci folosiți-o tot pentru a uda plantele din casă. Azotul și fosforul transformă apa din acvariu într-un fertilizator ideal.
. Atunci când vreți să dezghețați o bucată de carne de la congelator, turnați oțet peste ea. Nu doar că va frăgezi carnea, ci și va grăbi dezghețarea.
22. Substanţa din ceapă care provoacă lăcrimarea ochilor este situată în rădăcina ceapei. Tăiaţi această parte într-o formă conică și îndepărtați rădăcina.
23. Dacă apreciaţi gustul usturoiului, dar stomacul protestează ori de câte ori îl folosiţi, încercaţi trucul următor: ungeţi vasul în care urmeză să serviţi mâncare cu un căţel de usturoi, astfel veţi avea parte de aromă fără a beneficia şi de arsuri la stomac.
24. Cafeaua se păstrează cel mai bine la frigider fie că este boabe, fie că este măcinată..
25. Bicarbonatul de sodiu nu este un deodorant atât de eficient pentru frigider pe cât credeți. Cărbunele activ este mult mai potrivit pentru absorbția mirosurilor din frigider şi congelator.

( TO BE CONTINUED)