6 aprilie 2014

De ce este important sa aerisim frecvent casa?

Calitatea slaba a aerului interior poate provoca diverse probleme, de la simple ameteli si dureri de cap, pana la agravarea unor alergii sau a astmului.
Am pus la punct un mic ghid care explica foarte concis importanta oxigenului si a aerisirii frecvente, toate acestea pentru a asigura sanatatea casei intr-o maniera simpla si usoara.
Exista diversi factori “poluanti” in fiecare casa. De la fumul de tigara, pana la praful de pe mobilier sau aerul dintr-o bucatarie neventilata, exista numeroase lucruri care ataca, efectiv, calitatea aerului interior. Acestea includ mucegai, polen, acarieni, par de animale, virusuri si bacterii. Acumularea acestor poluanti biologici poate avea efecte dezastruoase asupra familiei.
Discutam aici despre un concept relativ nou, intr-un moment in care se acorda o mai mare atentie poluarii atmosferice din ultimele decenii. Cu toate acestea, Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite a gasit concentratii de poluanti de 100 de ori mai mari in interior decat in exterior. Aceeasi agentie a estimat ca cei mai multi oameni isi petrec 90% din timp in interior. Asadar, calitatea aerului din casa este esentiala.
Oxigenul este vital pentru organismul uman. In termeni familiari, corpul nostru este precum un foc. Un foc are nevoie de o sursa de combustibil precum lemnul, dar are nevoie de oxigen pentru a

Sursa: Misiunea casa