10 august 2009

Nu ne mai deranjaţi!

Ce uşor se câştigă banii în unele locuri de muncă, în special acolo unde fişa postului angajaţilor nu include nici o competenţă sau responsabilitate.
Singurul lucru prevăzut e tupeul necesar pentru a susţine că nu e de competenţa lor implicarea în situaţiile conflictuale ce se pot ivi la bloc, cum ar fi certurile, zgomotele din timpul lucrărilor de renovare, etc.
Mă întreb, oare plata salariilor babane ale angajaţilor acestor oraganizaţii, ce ar trebui să funcţioneze în interesul locatarilor de la bloc, din ce fonduri este asigurată? Nu cumva din cotizaţiile plătite lună de lună, prin intermediul administratorilor, de către proprietarii apartamentelor?
Sunt de acord că nu se poate ca un reprezentant al uniunii să bată la uşa celor nesimţiţi de fiecare dată când li se înaintează o reclamaţie, dar totuşi au fost „aleşi” să găsească soluţii pentru remedierea unor astfel de situaţii. Spre exemplu, ar putea fi încheiate protocoale cu Poliţia Română sau, mai nou, Poliţia Comunitară, pentru a da curs acestor sesizări şi a le rezolva, deoarece în multe cazuri aceşti vecini certaţi cu bunul-simţ pot fi şi violenţi.
În schimb, mult mai uşor este să-l tromboneşti politicos pe cel care reclamă asemenea fapte, spunându-i că rezolvarea lor nu intră în competenţa ta ca uniune. Oare ce-ar zice stimabilii dacă am refuza şi noi, la fel de politicos, plata cotizaţiei lunare? Poate astfel, personajele care conduc aceaste uniuni ar înţelege că nu se pot câştiga bani fără a face NIMIC în interesul celor care te plătesc.
Cred că ar fi bine să punem preţ pe mărunţişul pe care îl dăm lună de lună, pentru că pic cu pic se fac salariile grase pe care unii chiar nu le merită. Vorba cuiva: "La tăţi ni greu, dar nu la fel"