15 decembrie 2010

Șanțuri

A fost odata ca niciodată, pe Mureș în jos, un oraș frumos, cu oameni harnici și serioși. Bine, nu chiar toți.
Unii făceau planul de lucrări, alții lucrau, dar...nu mai terminau. Deh, asta e! Unii termină mai greu. Din păcate, oamenii din zona lucrării trag ponoasele.
Despre ce vorbim noi aici? Despre haosul creat, și lăsat în urma lor, de cei de la ENEL. Cei care au început, dar nu au mai terminat lucrările de introducere a rețelei electrice în subteran.
În zona Confecții, în urmă cu 2 ani și jumătate, au fost asfaltate străzile și trotuarele. Anul acesta, în luna iulie, cei de la ENEL au venit au spart trotuare, au introdus tuburile și firele electrice, dar au uitat să finalizeze lucrarea. Poate au aplicat și ei regula de -25%. Au lăsat trotuarele fără a reface covorul asfaltic. Cam nasol pentru mămicuțe și bebeluși. Acuma e cam târziu. Iarna și-a intrat în drepturi și, de obicei, nu e ca vara. Probabil au lăsat pe anul viitor, ca să aibă și atunci ceva de lucru. Sperăm să nu rămână pentru ”la anul și la mulți ani”. Cine ar trebui să intervină în acest caz? Să fie cei de la Primărie? Sau să fie cei de la ENEL? Nu știm. Dar noi, locuitorii din zonă, suntem zi de zi „beneficiarii” acestui haos.
Murphy are o „lege”: „Lucrurile merg prost toate deodată, dar se indreaptă treptat. Completarea ENEL ar fi: ”Poți să strici ceva cât ai zice ”târnăcop”, dar ca să repari e nevoie de...muuultă răbdare” Care se mai termină și ea. Oare Murphy o fi trăit în România? Cred că pentru noi, românii, a emis legi mai bune decât parlamentul.