3 aprilie 2013

Astenia de primăvară


Urmatoarele alimente va pot ajuta sa aveti un nivel ridicat de energie, contribuind in acelasi timp la mentinerea sanatatii generale, prin continutul lor de substante nutritive.
- Seminte de dovleac. Daca va simtiti epuizati dupa un antrenament de numai 30 de minute, este posibil sa aveti un deficit de magneziu. In cadrul unui studiu, cercetatorii au restrictionat acest mineral din dieta subiectilor (femei cu varste cuprinse intre 47 si 75 de ani). Ei au descoperit ca cei care au valori mai scazute de magneziu in organism au nevoie de mai mult oxigen in timpul activitatilor fizice. Pentru a se evita acest lucru, includeti cel putin 1/4 ceasca de seminte de dovleac in dieta zilnica pentru a beneficia de un nivel optim de energie.
- Cereale integrale. Carbohidratii care se gasesc in cerealele integrale sunt cei care lupta cu astenia. Cu toate ca majoritatea persoanelor se feresc sa includa carbohidrati in dieta lor, adevarul este ca acestia sunt esentiali pentru cresterea nivelului de energie din organism. Pentru ca energia dumneavoastra sa atinga cote ridicate, alegeti carbohidrati complecsi din biscuiti de cereale integrale sau fulgi de ovaz, in schimbul carbohidratilor rafinati.
Organismul digera lent carbohidratii complecsi, mentinand in limite normale valorile zaharului in sange si o stare buna de spirit. In plus, un castron de fulgi de ovaz are un continut redus de calorii.
- Nuci. Nucile sunt bogate in acizi grasi Omega 3. Nu numai ca acestea sunt grasimi sanatoase pentru organism, dar si contracareaza oboseala si amelioreaza simptomele de depresie usoara. Mariti aportul zilnic de Omega 3 cu o portie de 1/4 ceasca de nuci (care contine aproximativ 190 de calorii).
- Ciocolata neagra. Daca aveti de gand sa tratati astenia de primavara cu dulciuri, alegeti inteligent. In cadrul unui studiu, cercetatorii au oferit unor pacienti cu sindromul oboselii cronice, aproximativ 45 de grame de ciocolata neagra, in fiecare zi, timp de 2 luni. Subiectii au raportat o crestere semnificativa a energiei. Oamenii de stiinta sugereaza ca polifenolii din ciocolata neagra incurajeaza productia de serotonina din creier, substante chimice care imbunatatesc starea de spirit si reduc starea de oboseala.
- Ceai. Cofeina dintr-o ceasca de cafea pare alegerea mai gustoasa, dimineata, dar o ceasca de ceai verde, de exemplu, contine ingrediente importante in combaterea asteniei printre care si L-teanina. Atunci cand este combinat cu cafeina, acest aminoacid imbunatateste functia cognitiva mai eficient decat cofeina simpla. 3 cesti de ceai pot imbunatati vigilenta, memoria si timpul de reactie, in timp ce reduc oboseala.
- Pepene verde. O alta cauza posibila a asteniei poate fi deshidratarea. Pepenele verde este o sursa bogata de apa si electoliti care ajuta la mentinerea hidratarii. In plus, acest fruct este bogat in elemente care lupta impotriva asteniei, cum ar fi potasiul, vitamina C, licopenul si fierul.

sfatulmedicului.ro

Jaf la drumul mare!


Șoc: politicienii nu au bani!