23 septembrie 2010

Drept de proprietate olog

Înstrăinarea şi schimbarea destinaţiei părților comune ale imobilelor vor putea fi realizate şi dacă nu există acordul tuturor proprietarilor din blocul respectiv, cum se întâmpla până în prezent - se specifică în Legea 170/2010, adoptată de Parlament la jumătatea lunii iulie. Astfel, cadrul legislativ stipulează: „încetarea destinaţiei de folosinţă comună pentru părţile comune din clădirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate hotărî motivat, cu o majoritate de două treimi din numărul co-proprietarilor”
Din câte știm conf. art 4 alin.1 din lg 230 / 2007 Asociaţia de proprietari are drept scop ADMINISTRAREA ŞI GESTIONAREA PROPRIETĂŢII COMUNE care, pe lângă drepturi, impune obligaţii pentru toţi proprietarii…și nu drept de decizie pe proprietatea locatarilor.
Oare această lege nu încalcă dreptul la proprietate şi va da undă verde abuzurilor? De parcă ar fi prima... Cum poate cineva să voteze hotărâri care privesc proprietatea mea? De când este suspusă democrației proprietatea cuiva??
Poate într-o zi ne vom trezi cu o lege asemănătoare care va spune că prin votul a doua treimi dintre co-proprietari se poate solicita plecarea din imobil a celui care nu este de acord cu mansardarea și astfel obstrucționează modernizarea imobilului!
 Din nou se trece ușor cu vederea peste o lege abuzivă, iar mai târziu, când vor apărea problemele, sigur apar și gargariștii, apărătorii noștri, dar va fi cam târziu, ca de obicei. Partea proastă e că începem să ne obișnuim cu răul și cu fărădelegile și nici nu mai observăm că, încet-încet, ni se încalcă tot mai multe drepturi. Atunci să ne fie de bine!!!