14 iulie 2013

Toată lumea mânuțele suuuus...!

Acesta  a fost probabil îndemnul când s-a votat în consiliul local Arad, Hotărârea CLM nr. 31/14.02.2013 privind persoanele care beneficieză de venitul minim garantat și care au obligația să exercite o muncă în folosul comunității.

Am primit o înștiințare din partea Primăriei prin care ni se aduce la cunoștință faptul că putem solicita, forță de muncă pentru salubrizarea și întreținerea spațiilor verzi din jurul imobilului.

În articolul art.4(1) din hotărâre se specifică clar că de supravegherea muncii și a pontajului se ocupă Poliția Locală (nu înțelegem de ce, deoarece acei oameni nu sunt infractori), iar la art.4(2) se spune ca uneltele vor fi asigurate din bugetul local.
Nu comentăm dacă e bine sau nu, dacă acei oameni ar tebui sau nu să lucreze pe plantațiile comunității, inițiativa după cum scrie în hotărâre este a Primarului Municipiului.

Noi (asociația) am făcut o asemenea cerere și am depus-o la Primărie. După circa două săptămâni fără niciun răspuns, am luat legătura telefonic cu cei care răspund de organizare. Spre surpirnderea mea de la celălalt capăt al firului am fost informat că noi, ca asociație, trebuie și să-i  supraveghem și să facem pontajul acelor oameni. Unu la mână: nu știm care este dreptul nostru să facem așa ceva, și doi la mână: cum se poate modifica, atunci când este pusă în practică, o Hotărâre CLM, în ce birou și de către cine.

Consilierii votanțí știu despre asta sau votează, ca la club, după apelul din titlu?