Primavara soseste cu temperaturi
mai ridicate si mult mai placute decat cele din anotimpul friguros dar si cu
multe fructe si legume care aduc multe beneficii sanatatii. Legumele de
primavara pot diversifica mesele dvs. iar dietele vor fi mai pline de culoare
dar si vitamine.
Iata mai jos care sunt unele dintre legumele pe care le
puteti gasi proaspete primavara si beneficiile pe care le pot oferi acestea
sanatatii.
- Sparanghel - aceasta leguma poate sa rasara inca
din luna februarie si poate fi una din cele mai sanatoase pe care o puteti
manca. Sparaghelul este bogat in proteine si are putine calorii, contine un
nivel ridicat de fibre alimentare. In plus, sparanghelul este o sursa excelenta
de vitaminele A, C, K, acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Sparanghelul
poate fi usor introdus in dieta dvs. intrucat poate fi usor si rapid pregatit
(pur si simplu pus pe gratar sau lasat la abur cateva minute) pentru a se
transforma intr-o garnitura sanatoasa. O tulpina de sparanghel contine doar 4
calorii si ofera organismului cantitati importante de acid folic, potasiu si
fibre.