26 septembrie 2011

Arădeni, gunoaiele vă atacă!

În ultimele zile prietenii noştri, "păstorii"  asociațiilor de proprietari au lansat o nouă isterie, de fapt o nouă "luptă" (să ne aducem aminte de lupta împotriva E-on, o luptă fără "cap şi fără coadă"), cu prestatorul de ridicare a gunoiului. Motivele luptei fiind hotărârea de consiliu care cică nu este conformă cu ordinul ANRSC (cei care au dat și mult apreciatul ordin 343 cu repartitoarele), că nu s-a negociat cu nimeni, că sunt clauze abuzive. Toate contractele încheiate cu monopoluri au clauze abuzive, vezi firmele de telefonie mobilă, televiziune prin cablu (mai ieri au dat peste cap toate programele TV fără să-i anunțe pe clienți) şi nu am auzit pe nimeni să se lege cu lanţurile de vreo antenă de transmisie. Nu ţinem parte Polarisului, dar haideţi sa ne legăm de alte clauze din contractul cu ei cum ar fi :
- Să se respecte obligativitatea ridicării zilnice a gunoiului
- Să se facă curăţenie mai des pe platformele gospodăreşti
- Să se dezinfecteze spaţiul de depozitare şi să se spele containerele, că de aceea s-au făcut acele scurgeri.
- Să se simplifice modul de primire a facturilor şi diversificarea modalităţilor de plată (de ex. facturile a putea fi introduse în cutiile poştale convenite între părţi cum face CET şi Apă canal)
 Apropo, nu am auzit pe nimeni să plângă de modul injositor cu drumuri multe (aici gândiţi-vă că sunt şi oameni bătrâni şi bolnavi) pentru a recupera banii dacă ai făcut prostia să plăteşti taxa de salubritate pe tot anul.
Aceste aspecte trebuiesc urmărite în relaţia cu Polarisul. Le respectă plătim, nu, îi penalizăm. În rest e simplu, ai aruncat gunoi plăteşti. În toată telenovela asta cei care ies cu o muncă în plus sunt administratorii, pe care nu am auzit să-i apere cineva. Dar mulţi dintre ei au ales să semneze aceste contract pentru că şi aşa oamenii sunt bulversaţi de toată situaţia.
În schimb plata retroactivă a facturilor este normală. Polaris a declarat clar că va duce gunoiul în continuare şi celor care nu au semnat încă un contract cu ei, iar în momentul semnării vor plăti din urmă.