23 iunie 2017

Aerul condiționat “SMART”

Pentru a se numi “smart”, un device trebuie sa fie capabil sa se interconecteze prin diverse protocoale wireless cu alte dispozitive, sa functioneze autonom si sa ia unele decizii. Aceasta comunicare intre aparatele electronice smart se face prin Bluetooth, NFC, Wi-Fi, 3G etc.
Cu ajutorul unei retele wi-fi  si al unei conexiuni la internet pot fi controlate diverse aparate care fac mai usoara viata utilizatorilor, care permit vizionarea imaginilor de la camerele de supraveghere sau monitorizarea anumitor parametri.

Un aparat nou de aer conditionat poate fi achizitionat in prezent cu functii integrate de conectare wi-fi si posibilitatea de control de la distanta, insa acesta nu este un motiv suficient pentru inlocuirea instalatiei actuale de aer conditionat. Pentru ca utilizatorii sa se poata bucura insa de aceasta tehnologie moderna, o companie europeana fondata in 2012 a creat un dispozitiv care poate fi atasat oricarui aparat de aer conditionat care functioneaza cu telecomanda IR. Acest aparat face astfel legatura intre smartphone si aparatul de aer conditionat de acasa sau de la birou, printr-o interfata prietenoasa.

www.misiuneacasa.ro


Practic, poti vedea cate grade sunt in incaperea unde este montat, dar si date despre umiditatea relativa. In plus, poti porni sau opri instalatia de aer conditionat si poti modifica temperatura setata.
Dar cum poate face acest lucru, mai ales daca vorbim despre o instalare care nu necesita ajutorul unui inginer electronist. Practic, este necesara doar lipirea micului dispozitiv pe aparatul de aer conditionat si conectarea la unul dintre porturile routerului a unui alt dispozitiv inclus in kit-ul de start. Acest al doilea dispozitiv faciliteaza conexiunea intre device-urile care se lipesc pe unitatea de AC si internet. Cu un dispozitiv conectat la router se pot utiliza pana la alte 20 de controlere, inclusiv si pentru alte aplicatii, nu doar pentru sistemele AC. Comanda aparatului de aer conditionat se va face prin intermediul semnalelor IR.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu