19 octombrie 2011

Aradul fără rastele

Toata lumea visează la oraşe moderne, ecologice şi fără gaze de eşapament. Asta ar însemna maşini mai puţine, oameni mai atenţi şi de ce nu, oameni dornici de mişcare. Se vorbește mult despre mersul pe bicicletă, ca mijloc de deplasare nepoluant și totodată un izvor de sănătate pentru orice vârstă. Dacă am sta să analizăm ce este mai avantajos, mersul cu maşina sau mersul cu bicicleta, sunt sigur că am găsi mai multe argumente pentru bicicletă. Dar, aici intervin condiţiile inexistente în oraş pentru o deplasare în siguranţă pe bicicletă, ca să nu mai vorbim despre condiţiile de parcare ce se  lasă mult căutate.
Într-una din zilele astea, plimbându-mă agale “pe bulevard” călare pe bicicleta mea, am vrut să-mi parchez “calul” şi să merg pe la diferite instituţii. Oricum toată acţiunea avea loc pe centru. Spre surpriza mea (neplacută) nu am găsit prin zonă nici măcar un rastel pentru a lega bicicleta. M-am tot învârtit, iar în final am fost nevoit să o “parchez” la umbra unui copac.
În concluzie, dacă te deplasezi cu maşina nu gaseşti loc de parcare, fiind toate ocupate. Daca te deplasezi cu bicicleta nu ai unde să “o parchezi” pentru că nu sunt locuri special amenajate. Deci, nu ne rămâne decât mersul pe jos, că e sănătos şi face piciorul frumos.