23 iunie 2017

Aerul condiționat “SMART”

Pentru a se numi “smart”, un device trebuie sa fie capabil sa se interconecteze prin diverse protocoale wireless cu alte dispozitive, sa functioneze autonom si sa ia unele decizii. Aceasta comunicare intre aparatele electronice smart se face prin Bluetooth, NFC, Wi-Fi, 3G etc.
Cu ajutorul unei retele wi-fi  si al unei conexiuni la internet pot fi controlate diverse aparate care fac mai usoara viata utilizatorilor, care permit vizionarea imaginilor de la camerele de supraveghere sau monitorizarea anumitor parametri.

Un aparat nou de aer conditionat poate fi achizitionat in prezent cu functii integrate de conectare wi-fi si posibilitatea de control de la distanta, insa acesta nu este un motiv suficient pentru inlocuirea instalatiei actuale de aer conditionat. Pentru ca utilizatorii sa se poata bucura insa de aceasta tehnologie moderna, o companie europeana fondata in 2012 a creat un dispozitiv care poate fi atasat oricarui aparat de aer conditionat care functioneaza cu telecomanda IR. Acest aparat face astfel legatura intre smartphone si aparatul de aer conditionat de acasa sau de la birou, printr-o interfata prietenoasa.

www.misiuneacasa.ro

Apără-te de invazia insectelor

Odata cu venirea verii, inevitabil simtim cu totii ca activitatea insectelor, nocturne sau diurne, s-a intensificat semnificativ. In special in zonele rurale, insa aproape la fel de mult si in orase, micutele vietati isi cauta tot mai asiduu refugiu in casele noastre si, de cele mai multe ori, il si gasesc, in ciuda eforturilor de a le indeparta. Totusi, cu o buna preventie, invazia insectelor poate fi redusa dramatic si de aceea am ales 6 pasi de urmat pentru a le tine departe de interiorul casei tale.

1. Fii atent la primele semne de invazie

Una dintre cele mai bune metode de aparare in fata invaziei insectelor este aceea de a acorda atentie primelor semne care sugereaza acest lucru. Spre exemplu, furnicile obisnuiesc sa isi trimita “iscoade” in locul pe care urmeaza sa il populeze. De aceea, este recomandata actiunea imediata, pentru a le tine la departe “prietenii”. Studiaza locurile din exterior unde aceste insecte se simt cel mai bine. Furnicile si termitele isi fac traiul, de multe ori, in gramezile de lemne de foc, astfel ca acestea ar trebui indepartate la o distanta considerabila de case. De asemenea, baltile sau recipientele in care este stransa apa de ploaie reprezinta medii perfecte pentru tantari. Chiar si copacii din apropierea locuintei sunt o amenintare din punctul de vedere al invaziei insectelor, fapt pentru care se impune toaletarea crengilor aflate in apropierea peretilor.

2. Repara toate posibilele brese spre interiorul casei

Cu exceptia cazurilor in care iti doresti un insectar in casa, locul insectelor este in afara acesteia. In principiu, orice punct de comunicare cu exteriorul este si punctul prin care micile vietati patrund in locuinta. De aceea, ferestrele, gurile de ventilatie, tevile, semineul trebuie reparate pentru a tine insectele la distanta.

3. Curatenia este extrem de importanta

Pornind de la faptul ca gandacii sunt atrasi in locuinte de dezordine, pastrarea curateniei este o solutie pentru a-i tine pe acestia departe de interiorul casei tale. Aduna firimiturile din bucatarie, aspira

www.misiuneacasa.ro/