17 august 2009

Poliţia pe cale de dispariţie?

Îmi place să urmăresc evenimentele zilelor noastre, pe multe dintre acestea luându-le aşa cum sunt – am votat, aşa că pumnii în cap nu-şi mai au rostul. Cu toate acestea, ultima stupizenie apărută nu mă poate lăsa indiferent, aşa că trebuie să-mi spun păsul.
În aceste vremuri de criză, şomaj în creştere, sărăcie, propice apariţiei şi dezvoltării elementelor negative ale societăţii, conducătorii noştri s-au gândit să umble la veniturile poliţiştilor care chiar nu pot fi toţi categorisiţi drept corupţi.
Până acum sportul cel mai popular era furatul capacelor de canal sau al grilajului metalic de şters picioare de la intrarea în bloc sau orice altceva care avea în compoziţie fier. De acuma încolo ne putem aştepta la o invazie a găştilor de cartier care deja îţi fac simiţită prezenţa deranjându-ne cu comportamentul lor infect. Tot ce putem spera e să nu devină violenţi din cauză că mama şi tata au rămas şomeri şi nu mai au surse să-i finanţeze, făcând din noi ţinta lor noaptea când ne întoarcem de la serviciu.
Oricum toate aceste probleme se sparg în capul administratorilor, pentru că lor li se plâng locatarii că este gălăgie noaptea sau că s-a furat capacul de canal. Administratorii în schimb, la cine să se plângă mai departe dacă Poliţia trebuie să se deplaseze la urgenţe şi să facă rondul prin cartiere cu un bon de carburant de 50 lei/tura (13 – 15l), şi nu au nici măcar hârtie pentru a multiplica procesele verbale, etc.?
Iar acum, colac peste pupăză, mai marii noştri conducători le diminuează veniturile ca să salveze România, neţinând cont de siguranţa cetăţeanului care va fi tot mai expus nelegiuiţilor.