28 iunie 2010

Singura soluţie?!?

O nouă Ordonanţă de Urgenţă probabil că va fi adoptată. Codului Fiscal se schimbă din nou, în rău. Mai exact din rău în mai rău, prin introducerea, de la 1 iulie 2010, a mai multor taxe şi impozite (de parcă nu erau destule pînă acuma).
- Tichetele de masă, de vacanţă, de... orice fel, aferente lunii iulie 2010, precum şi plăţile compensatorii, vor fi impozitate (16%), prin includerea contravalorii acestora în veniturile salariale. Deci, statul a dat “o mână de ajutor” patronilor care erau nehotărâţi în “a mai da sau a nu mai da” bonuri de orice fel angajaţilor (probabil că nu o să mai dea).
- Toate veniturile sub formă de dobânzi din conturile şi depozitele bancare, indiferent dacă sunt la vedere sau la termen, vor fi impozitate cu 16%. Adică, dacă cineva are un cont curent cu dobandă de 1% , statul va lua 16% din... dobândă, adica mai nimic.
- Impozitarea cu 16% a câştigurilor rezultate în urma vinderii acţiunilor deţinute mai mult de un an. Vedeţi ce aţi păţit daca nu le-aţi vândut încă? Pe lângă faptul ca s-au devalorizat, acuma vă mai aplică şi impozit pe suma primită.
- Veniturile din jocuri de noroc vor fi impozitate cu o cotă de 25% (faţă de 20%) aplicată asupra venitului net calculat la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor. Deci, dacă aţi câştigat “o mână“ la un cazinou, mutaţi-vă la altul, să nu plătiţi impozit.
- Angajaţii prin contract de drepturi de autor vor avea de plătit mai mult la Fisc şi vor plăti şi contribuţii sociale, chiar dacă au carte de muncă. ("Va veni clipa când va trebui să primim pensii", a explicat Vlădescu măsura).
Şi aşa ... adăugând (taxe) ici şi tăind (venituri) colo, statul şi-a făcut socotelile că bugetul de stat va fi doldora de bani (?) Acuma rămâne de văzut dacă “planurile de acasă (Palatul Victoria) se potrivesc cu cele din târg (caseriile locale). Oricum, după “studii îndelungate”, ni s-a spus că e “singura variantă“. Noi ce să mai zicem? Pe final vă oferim şi cireaşa de pe tort: TVA-ul se măreşte, tot de la 1 iulie, de la 19% la 24%.
Bucuraţi-vă, trăiţi! Dar nu se ştie cum şi până când.