5 octombrie 2010

Sănătate cu ceai de păducel

Dacă propunerea legislativă adoptată miercuri (29 sept 2010) de senatori, va trece și de Camera Deputaților, persoanele care au restanțe la asigurările de sănătate vor putea fi executate silit de ANAF. Potrivit legii, în cazul neachitării la termen a contribuțiilor la fondul de asigurări de sănătate, colectarea se va face de ANAF, ce poate aplica măsuri de executare silită atât a sumei datorate, cât și a penalizărilor pentru intârziere.
Persoanele care au venituri din activități independente, persoanele care realizează venituri din agricultură și din silvicultură, dar nu sunt angajatori și veniturile realizate din darea în folosință de bunuri, din închirieri, din drepturi de autor, individual sau în asociere, vor face declarațiile privind contribuțiile asigurărilor de sănătate la administrațiile financiare, odată cu declarațiile de venit.
Să plătim ... suntem obligați, să beneficiem de serviciile medicale (care lasă mult de dorit) este ... alegerea fiecăruia dintre noi. Dar știți ce zic unii: mai bine să dăm banul și ... să fim sănătoși., dar eu zic mai bine să fim sănătoși și să nu dăm banul, că dacă suntem bolnavi oricum dăm banul cu asigurarea în brațe. Să ne punem cu burta pe carte și să învățăm medicină, că azi mâine o să fim nevoiți să ne operăm și să ne tratăm între noi... în rest păducel să fie.