14 mai 2011

La pădure pe biciclete

Duminică, 15 Mai, iubitorii de biciclete, pădure și aer curat au o nouă ocazie de distracție. Se va organiza o ieșire până la pădurea Ceala. Plecare va fi la ora 9:45 de la primărie, iar de la 10:00 din dreptul cimitirului Pomenirea. Traseul se va dezbate la locul faptei, în funcție de ce bicicletă sau ce dispoziție are fiecare. Deplasarea se va face fie pe asfalt până la Zori de zi (3 insule), fie prin pădure, cu aceeași destinație. Nu este nimic organizat de vreun ONG sau primărie, ci o simplă ieșire făcută de noi,  un grup de pasionați de ciclism și pedalarea în natură. În imagine se pot vedea traseele, mov prin pădure și galben pe șosea. Pentru alte amănunte puți intra pe http://www.facebook.com/event.php?eid=107956392625706 . Vremea se pare că va fi bună, așa că vă așteptăm la o mică plimbare pentru a savura natura și aerul curat. Ding-ding!

Parchet

Laminat versus stratificat
Ambele tipuri au o compoziție în straturi, dar sunt diferite esențial. Astfel:
- Parchetul laminat este format de regulă din patru straturi: strat de oxid de aluminiu, rumeguș presat, melamină decorativă și folie protectoare.
- Parchetul stratificat este 100 % din lemn, de regulă triplu stratificat: două straturi sunt din esență de brad, iar al treilea din stejar, fag, etc.
Avantaje:
- Parchetul laminat: nu se poate recondiționa, lamele deteriorate se înlocuiesc. Rezistent la zgârieturi superficiale și se comportă bine sub acțiunea umidității. Disponibil în multiple variante de culoare. Este ecologic.
- Parchetul stratificat: se poate rașcheta de cel mult 3-4 ori și se poate recondiționa. Rezistent la zgârieturi, comparabil cu parchetul masiv, însă rezistă mai bine la umiditate decât acesta. Are aspectul esențelor autentice ( stejar, fag, cireș, carpen, etc ). Este ecologic.
Noi v-am zis. Rămâne să alegeți singuri varianta cea mai bună, după buget...