20 iulie 2015

Feng Shui - 5 elemente

Chinezii privesc lumea ca fiind alcatuita din cinci elemente primordiale: pamantul, apa, metalul, focul si  lemnul. Fiecare element are energiile sale si influenteaza, intr-un el sau altul, pozitiv sau negativ, starea si destinul fiecarui om. Arta Feng Shui inseamna gasirea echilibrului intre aceste 5 elemente. Folosirea in exces a acestor elemente poate influenta negativ Feng Shui-ul casei si al locuitorilor ei.

Elementul pamant. Daca este prezent in exces, vei simti o senzatie de greutate, sobrietate, plictiseala si apatie. Daca este prezent in deficit, te vei simti dezorganizat, haotic si vei intampina dificultati in a te concentra.

Elementul apa. Daca este prezent in exces, vei avea o senzatie de instabilitate, de lipsa de “structura. Te vei simti coplesit, depasit de situatie. Daca elementul apa este insuficient, te vei simti neinteles si singur, lipsit de creativitate.

Elementul metal. Daca este prezent in exces, te vei simti inactiv si lipsit de concentrare. Vei fi mai degraba prudent decat curajos, vei fi rigid si intolerant. Daca elemental metal este insufficient, vei fi nehotarat si chiar supus.

Elementul foc. Daca sunt in exces, elementele de foc te pot face impulsiv, agresiv si usor de iritat. Daca elementele de foc sunt insuficiente, te vei simti lipsit de viziune si entuziasm, inexpresiv si demotivat.

Elementul lemn. Prea multe elemente de lemn te vor face incapatanat si inflexibil, te vei simti coplesit, rigid. Daca elementele ce reprezinta lemnul se afla in deficit, atunci iti va lipsi creativitatea, vei simti ca stagnezi si ca te cuprinde depresia.
Toate cele 5 elemente sunt importante in arta Feng Shui. Niciunul nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa sau dintr-o incapere, niciunul nu trebuie sa se afle in exces. La fel ca si in viata, cel mai important este gasirea echilibrului si mentinerea lui.

misiuneacasa.ro