6 decembrie 2012

Rastele


De curând a avut loc o întrunire, la care a fost prezentat un Proiect de hotărâre privind „montarea de rastele pentru biciclete pe domeniul public de pe teritoriul municipiului Arad, în locaţiile unde există afluenţă sporită de utilizatori de biciclete”. Proiectul urmează a fi supus dezbaterii C.L.M. Arad.
Deoarece avem printre noi vecini care utilizează bicicleta ca mijloc de deplasare, am fost şi noi prezenţi la această întrunire pentru a ne informa şi a-i putea, la rândul nostru, informa pe toţi cei interesaţi de acest subiect.
Concluzia generală a fost că acest demers reprezintă un prim pas, doar că, pentru a funcţiona, ar trebui integrat în proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete şi a conştientizării participanţilor la trafic cu privire la prezenţa bicicliştilor pe şosele. Acest lucru s-ar putea realiza cu ajutorul societăţii civile interesate, care să utilizeze „picătura chinezească” asupra factorilor de decizie.
În plus, toate aceste planuri şi proiecte, realizate, ar putea face parte integrantă din viziunea de oraş turistic european. Credem că ar fi interesant pentru un turist străin să poate parcurge un traseu cu bicicleta, de exemplu, de la Cetatea Aradului până la pădurea Ceala.

Noi am abordat, aici pe blog această temă a lipsei rastelelor, încă de anul trecut.
În speranţa că nu se va opri totul doar la vorbe şi orgolii, le dorim succes iniţiatorilor şi îi asigurăm de sprijinul nostru.