12 septembrie 2011

Tipuri de calorifere

Pentru că se apropie iarna, de mână cu agentul care terorizează tot românul – agentul termic – vă prezentăm câteva tipuri de calorifere disponibile pe piață. Alegeți unul dintre ele, care credeți că o să vă scoată din iarnă nedegerați și fără buzunare ferfeniță.
Radiatorul din oţel
Este construit din ţevi subţiri de oţel îmbrăcate în tablă vopsită cu email alb. În mod uzual este format din două panouri radiante unite între ele cu tablă ondulată pentru a îmbunătăţi coeficientul de transfer dintre calorifer şi mediul înconjurător. Este recomandabil ca pe durata verii să fie menţinute cu apă în ele pentru a preveni ruginirea în interior şi a mări durata de viaţă. Ca dimensiuni ele se află fabricate în lungimi prestabilite care pornesc de la 0.8m până aproape de 2m. Un calorifer de oţel nu se poate extinde sau micşora prin adăugarea sau scoaterea de elemenți deoarece el nu este construit pe acest principiu.


Radiatorul din aluminiu
Radiatorul din aluminiu are ca entitate de bază elementul. Putem forma un calorifer de lungime variabilă, depinzând de câţi elemenţi adăugăm. Elemenţii se conectează între ei cu nipluri speciale care au într-un capăt filet pe stânga şi în celălalt capăt filet pe dreapta. Punând un niplu între doi elemenţi, la momentul strângerii se va produce