27 martie 2010

Ora pământului

Anul acesta se face atâta mediatizare campaniei Earth Hour (“Ora Pământului”) încât am decis să ne implicăm şi noi alături de milioane de oameni în lupta împotriva încălzirii globale.
Ceea ce a început în Martie 2007 în Sydney Australia, când în 2 milioane de case şi sedii de companii australiene s-au stins luminile timp de o oră, (rezultatele evenimentului au fost peste aşteptări, reducerea consumului de energie în Sydney în timpul Earth Hour fiind 10,2% faţă de 5% anticipat iniţial) s-a transformat în scurt timp într-o acţiune fără precedent în istoria umanităţii, un semnal împotriva încălzirii globale. Aceşti oameni au vrut să demonstreze cum un gest simplu, preluat şi multiplicat de milioane de persoane, are un impact pozitiv pentru mediu.
Ora Pământului ţinteşte către modul de viaţă al oamenilor, către modul de a gândi al nostru, al tuturor, încercând să aduca în conştiinţa noastră ideea de a economisi energia în general, de a recicla, de a trăi în aşa fel încât împreună, la scară mondială, să reducem efectele negative pe care acţiunile noastre zilnice le au asupra mediului.
Peste 1100 de oraşe din 92 de ţări sunt înscrise pentru Earth Hour în acest an, de aceea în 27 Martie,
de la ora 20.30 fix stinge şi tu lumina timp de o oră. Aşa ne vom alătura conştiinţei colective a celor care iubesc şi protejează Pământul! Recunoaştem că e greu să stăm pe întuneric tocmai sâmbătă seara, mai ales celor care au trăit şi în anii ’80 când am stat pe întuneric sute de ore din cauza întreruperilor dese de curent. Dar, totuşi, să nu uităm că soarta Terrei stă şi în mâinile noastre.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu