20 aprilie 2010

Cu creionul pe hârtie...

...hai să facem nişte socoteli simple. Luăm o familie de 4 persoane. Alegem traseul. Micalaca(Mioriţei)-UTA-Confecţii. Costuri: 1,5 lei biletul de tramvai X 4 persoane, Micalaca-UTA = 6 lei. 1,5 lei X tot 4 persoane, UTA-Confecţii = încă 6 lei. Total 12 lei. La dus. Încă 12 la întors. Carevasăzică, o „escapadă” familială de vreo 6 km în oraş costă o familie de 4 persoane 24 de lei cu tramvaiul.

Buuun. Să vedem alternativa, care este în cazul nostru taxiul (dacă n-ai maşină proprie sau un prieten binevoitor care să te ducă moca). Păi cu taxiul din Micalaca până în Confecţii îţi ia 1,6 lei X 5 km = 8 lei. Plus pornirea încă 1,6 lei = 9,6 lei. La dus. Cu întors cu tot (că stai la neamuri doar până le haleşti tortul), te costă 19,2 lei. În concluzie, pentru o vizită la neamurile din Confecţii, o familie de 4 persoane din Micalaca plăteşte pentru transportul cu tramvaiul 24 de lei dus-întors, iar pentru taxi, 19,2 lei. Ca să nu mai vorbim de
faptul că drumul cu tramvaiul durează două ore dus-întors, iar cu taxiul vreo 20 de minute. Ghici ce mijloc de transport ar alege ipotetica (sau nu) familie? E greu de ghicit. Doar dacă te-ai boierit şi n-ai ce face cu timpul liber alegi tramvaiul. De-abia aşteptăm viitoarele abonamente de tramvai unice. Dai 240 de lei pentru toată familia, dar ştii că face. O să poţi merge la neamuri de 7 ori pe săptămână, asta dacă o să te mai primească. Da’ mai dă-le încolo de neamuri. Să vină ele la tine şi să-şi bată capul cu socoteli din astea. Hai că mi s-a terminat mina din creion... Intru cu neamurile pe mess.

2 comentarii :

Da, dar tramvaiul = socializare, expresii noi, parfumuri originale,etc. Pe cand taxiul = confort si cam atat. Deci,ce sa alegem? Experiente de viata sau monotonie?

Da, dar tramvaiul = socializare, expresii noi, parfumuri originale,etc. Pe cand taxiul = confort si cam atat. Deci,ce sa alegem? Experiente de viata sau monotonie?

Trimiteți un comentariu