17 aprilie 2010

Idee, nu reclamă

O nouă variantă a sistemului de ventilaţie pentru ferestre a apărut pe piaţă.
Pentru că nu ne-am pus în gând să facem reclamă cuiva, ci doar să vă aducem în atenţie un produs care pare foarte practic şi la îndemâna tuturor, nu am dat niciun nume de produs sau firmă. Şi nici nu am adus „specialişti de la Bucureşti” ca să ne spună ce şi cum în casa nostră. Încercăm să ne descurcăm cu forţe proprii. Cei interesaţi ne pot contacta pe blog şi le vom spune şi numele firmei.
Spre deosebire de primele variante care erau proiectate fie pentru a fi montate într-un lăcaş special deja montat în profilul superior orizontal al tocului, fie pe cantul superior al cercevelelor, noul sistem de ventilaţie este un accesoriu independent şi separat de fereastră.
Reglarea schimbului între aerul exterior şi cel interior constituie premisa unui micro-climat plăcut în încăpere şi a unui confort crescut în locuinţă. Datorită acţionării automate a acestui sistem inteligent este imposibilă manevrarea greşită.
Principalul avantaj al dispozitivului este reprezentat de

utilizarea universală a acestuia, pentru toate sistemele de profile (atât din PVC, cât şi din lemn), cu adâncimi de construcţie cuprinse între 62 mm si 90 mm. Acesta oferă şi avantaje suplimentare precum filtru de polen şi de praf, protecţie împotriva insectelor şi accesoriu de protecţie contra ploii. Noul sistem se introduce ca element de aerisire în partea de sus a tocului sau în profilul de extindere.
În poziţie deschisă acesta se închide automat la o diferenţă de presiune de aproximativ 30 Pascal, împedicându-se astfel apariţia curenţilor de aer deranjanţi. La o presiune a vântului în scădere, clapeta se deschide singură permiţând circulaţia aerului.
Dispozitivul permite şi acţionarea manuală. Şi ce e mai important, preţul unui dispozitiv este de circa 10 euro pentru un geam.
În concluzie, dacă aveţi bani pentru mici investiţii, puteţi să vă montaţi acest dispozitiv foarte util, care vă vă asigură o ventilaţie corectă a locuinţei şi vă fereşte pereţii exteriori de condens.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu