Plecând de la concluzia că acest corp al nostru, în care ne petrecem zilele, n-ar fi decât o simplă carcasă a sufletului oropsit, tot s-ar justifica nevoia de a ne îngriji de el, de a ne menține condiția fizică, de a ne mișca puțin și de a credita dictonul "Mens sana in corpore sano". Nici măcar nu contează ce mișcare facem, jogging, kick-boxing, fitness, inot, arte martiale, squash, stretching, ciclism, alpinism, fotbal, dansuri. Orice e bun și binevenit! Orele petrecute pe scaun, la birou, sau acasă, pe canapea, scurtează viaţa cu
ani buni. Alergatul în aer liber e la îndemâna oricui. Nu ai nevoie decât de o pereche de încălțări sport și de un echipament foarte simplu: tricou si pantaloni scurți. Astăzi, aproape nimeni nu mai circulă pe jos, chiar și atunci când distanțele de parcurs sunt foarte mici. Urcatul scărilor fără folosirea ascensorului nici nu mai intră în discuție. Plimbările pe jos, practicarea fotbalului în curtea școlii, mersul pe bicicletă , tot ceea ce înseamnă mișcare în general sunt înlocuite treptat de computer, privitul la televizor și navigarea pe internet. Asemenea activități stimulează mintea, dar ignoră corpul, iar implicațiile pe termen lung nu sunt deloc benefice.
3 comentarii :
Pe langa echipament iti trebuie multa ... vointa. Ceea ce ne lipseste celor mai multi dintre noi, cu mici exceptii. Sunt multi care incep o activitate sportiva cu mult elan, dar din pacate si-l pierd pe parcurs.
Isi pierd vointa cand vad ca nu e chiar o joaca sportul. E si de munca putin.
Da, asa este, sport inseamna munca, asta daca vrei sa ai rezultate. Daca mergi la sala, sau la alergare doar ca sa-ti etalezi ... tinuta , atunci nu trebuie sa depui eforturi prea mari, dar nu o sa ai nici rezultate. Din punctul meu de vedere cand faci un sport, de orice fel, trebuie sa-l faci de placere, si atunci o sa-l practici cu regularitate.
Trimiteți un comentariu