17 aprilie 2011

Platforme sub cheie?

În ultimii ani primăria a investit o mulţime de bani în platformele gospodăreşti pentru depozitarea gunoiului menajer. O idee bună, doar că acestea trebuiesc întreținute și igienizate și prin spălare. Este obligatorie prin lege dezinfectarea platformelor. Nerespectarea normelor sanitare pune în pericol sănătatea publică (reprezentant DSP), dar ...“viaţa bate filmul”. În realitatea este cam aşa: „Tot mai mulţi arădeni sunt nemulţumiţi de faptul că platformele gospodăreşti din majoritatea cartierelelor sunt pline de gunoaie, miros urât şi de cele mai multe ori resturile menajere sunt aduse pe străzi de oamenii gunoaielor şi câinii comunitari. Se aşteaptă soluţii  pentru rezolvarea acestei probleme de la asociaţiile de proprietari". Una din propunerile venite de la cetăţeni este

“închiderea cu porţi a acestor platforme şi distribuirea de chei tuturor proprietarilor asociaţiilor arondate”. Nefezabil.
Părerea nostră (vecini la bloc) este că  poarta nu va fi o oprelişte pentru “oamenii gunoaielor”. Pe de altă parte, mulţi dintre noi vom uita cheia când plecăm să aruncăm gunoiul, şi atunci ... ca la baschet ... coşurile de 3 puncte, că doar n-o veni omul cu punga de gunoi înapoi acasă să-şi ia cheia.
Propunerea nostră este: containere moderne din care să nu se poată scoate gunoiul decât de către firma specializată. Iar firma de curăţenie (Polaris M Holding) în contul banilor plătiţi de cetăţeni drept taxă de salubritate, să ofere servicii prompte şi complete. Să nu mai vedem pubele pline, dând pe afara, iar după ridicarea gunoiului platformele să fie spălate şi dezinfectate.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu