30 aprilie 2011

Unu' Mai...curat

Anul acesta, de 1 Mai, nici  măcar de o zi liberă nu beneficiem, aceasta nimerindu-se intr-o zi de duminică. Dar ce contează, sunt atâţia oameni “pe liber” încât o zi liberă nu mai este un motiv de bucurie  pentru toată lumea.
Românii fiind nişte tradiţionalişti nu o să renunţe la prima ieşire „oficială” în aer liber pe 2011. Vor pune grătarele pe jar, vor da drumul la muzică şi își vor întinde păturile pe iarbă.  Fiecare va merge unde-i place sau unde-şi permite. La pădure, lângă o apă curgătoare sau baltă, pe lângă casă, în grădină. Anul acesta încă face fiecare ce „vrea muşchii lui”. La anul probabil va intra în vigoare Legea picnicului" şi … adio libertate.  Picnicurile vor putea fi făcute doar în spaţii special amenajate şi dotate cu tot ce trebuie . Fiecare zonă de picnic va avea un administrator. Utilizatorii zonelor de picnic vor fi obligaţi, printre altele, să
arunce gunoaiele în containere, să păstreze liniştea, ordinea şi curăţenia. Adică să fie civilizați. În caz contrar vor fi amendati. „Ei” zic că : „aceasta este o lege curată pentru o Românie murdară. Este o lege a bunului-simţ. Nu încercăm să-i oprim pe oameni  să mai meargă la picnic, ci încercăm să îi determinam să facă asta în mod civilizat“. Să fim de acord cu ei, să dăm un vot pozitiv acestei legi? Cred ca da parţial. Trebuie să ne civilizăm, să ne adunăm gunoaiele şi să le ducem la containere, să nu-i obligăm pe cei de lângă noi să asculte muzica noastră. Dar oare îşi vor îndeplini şi „ei”obligaţiile? Zonele de picnic vor fi dotate cu toate cele necesare, întreţinute şi supravegheate? Asta rămâne de văzut ...
Anul acesta să profităm de ceea ce avem, să ne bucurăm cu familia şi prietenii de aer curat, soare, iarbă verde şi să facem multă mişcare.  Asta dacă ... ne lasă „meteo”. Să sperăm timpul că va ţine cu noi şi vom avea vreme frumoasă pentru o ieşire reuşită în natură. Trăiască 1 Mai! (pentru nostalgici).

2 comentarii :

Lege a bunului simt? Eu credeam ca bunul simt este o calitate umana cu care am fost inzestrati la nastere, si pe care o cizelam in "cei 7 ani de acasa". Mai credeam ca lucrul acesta face parte din categoria legilor nescrise. Dar ce sa zic, probabil cred eu prea multe. In rest, distractie placuta de 1 Mai. Anul acesta fiecare cu atata bun simt cat are in dotare, la anul cu minimul prevazut in lege.

Din pacate anul acesta se pare ca nici vremea nu o sa prea aiba "bun simt"

Trimiteți un comentariu