7 aprilie 2011

Ziua mondială a sănătății

    Din 1950 Ziua Mondială a Sănătății a fost celebrată pe 7 aprilie a fiecărui an, scopul acestei zile fiind acela de a crește nivelul de cunoștințe la nivel global pe o anumită temă de sănătate.
   Cu această ocazie, OMS, aduce în atenţia opiniei publice mondiale câte o temă de dezbatere, considerată o problemă de sănătate publică prioritară la acel moment.Dupa cum se știe, pentru o dezvoltare armonioasă și sigură a unei țări este foarte importantă protejarea sănătății fiecărui cetățean. Sănătatea înseamnă lipsa bolilor dar și o stare fizică, morală și socială viguroasă, care permite dezvoltarea tuturor celorlalte domenii de funcționare.
  OMS a propus ca temă pentru Ziua Mondială a Sănătății 2011 combaterea rezistenţei antimicrobiene, sub motto-ul “Dacă nu luăm măsuri azi, nu vom mai putea trata mâine!”.
În ceea ce privește România, noi nu ne mai propunem nimic. Am ''rezolvat'' deja sănătatea.

3 comentarii :

Le-am cam dat gata pe toate, nu doar sanatacea. Putem sa ne culcam pe-o ureche :)

Ne-au mancat astia si urechile, asa ca nu mai avem pe ce sa ne culcam.

Sanatatea e bolnava.Cine sa ii puna diagnosticul corect daca medicii pleaca peste hotare,cine sa o trateze daca si asistentele iau acelasi drum?Automedicatia nu se recomanda,deci....si bolnavii dupa acei medici si dupa acele asistente.Cine va trata bolile sistemului sanitar?

Trimiteți un comentariu