7 noiembrie 2011

Porția de panică

Apa caldă se dă cu porţia în Arad? Acesta este titlu articolului din ziarul local JurnalulArădean prin care este sesizată problema apei menajere, care porneşte caldă de la sursă, dar în parcursul ei spre robinete se răceşte de tot. Singurul avantaj al acestei situaţii este că apa rece, în fapt (caldă doar cu numele) curge la robinet la preţul apei fierbinţi.
Nu ştim dacă soluţia ULALA este necesară (vezi articolul), noi credeam că dacă pompele de recirculare vor funcţiona , poate după un program bine stabilit, dar să meargă din plin la temperaturile contractuale situaţia se va remedia cu costuri mult mai mici.
Concluzia acestui articol era să ne inducă un atac cerebral. Prin subtitlul  Fără reclamaţii suntem transformaţi din victime în persoane vinovate, fiind certaţi că ducem lipsă de spirit civic. Cum ar veni, în loc să îmbrăcăm armura şi să pornim un război al sesizărilor scrise către CET sau OPC, ne
adunăm în grupuleţe pe la colţuri şi plângem liniştit. Reacţia firească la această apostrofare a domnilor jurnalişti se concretizează în următoarea întrebare: Oare faptul că ne-am înscris, cu plata unei cotizaţii lunare, la uniunile arădene, care apără asociaţiile de proprietari, nu este dovadă suficientă a spiritului civic? Am apelat la aceste uniuni cu convingerea că reprezentanţii acestora vor face totul pentru a ne apăra de abuzuri sau de orice nereguli. După aceeaşi logică, ne facem iar vinovaţi pentru că surpriză! aceste uniuni, una mai “ luptătoare” ca cealaltă nu au fost în stare să facă o sesizare în scris celor în măsură să rezolve aceste probleme sau măcar să încerce să găsească soluţii în acest sens.
Ţinem să contrazicem totuşi afirmaţiile din articol, potrivit cărora nimeni nu a sesizat această situaţie. Fără falsă modestie putem spune că suntem singurii care am reacţionat, făcând o sesizare către CET în numele a două imobile situate la capăt de coloană, care resimt din plin apa caldă care ajunge rece la robinete.


0 comentarii :

Trimiteți un comentariu