Avand
in vedere ca in aceasta perioada ouale sunt in centrul atentiei tuturor
romanilor, haideti sa vedem ce ne spun specialistii despre ele. Asta ca sa nu
avem surprize tocmai acum…
Ouale
sunt consumate mai ales la micul dejung, insa sunt utilizate si la prepararea
mai multor rete culinare. Aceste produse alimentare au un continut bogat de vitamine,
proteine dar si grasimi.
Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic.
Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca
oamenii pot consuma un ou in fiecare zi, fara sa se inregistreze o crestere a
colesterolului din sange. Un singur ou contine peste 6 g proteine si mai multi nutrienti importanti pentru buna functionare a organismului, insa, din nefericire, tot un singur ou contine aproximativ 212 mg colesterol. Deoarece cantitatea zilnica de colesterol din organism nu trebuie sa depaseasca 300 mg, majoritatea persoanelor renunta sa mai includa ouale in meniul zilnic.
Cu toate acestea, specialistii ne sfatuiesc sa nu renuntam la oua, deoarece cea mai mare parte a colesterolului din organism este produs la nivelul ficatului, iar colesterolul provenit din alimentele consumate nu are un impact major asupra vaselor sanguine, asa cum cred oamenii. Totodata, acestia sustin ca
Deoarece contine cantitati ridicate de proteine, vitamine si minerale, si cantitati reduse de grasimi saturate, oul devine un component esential din dieta zilnica.
Galbenusul contine 21 vitamine si minerale, iar 40% din acesta este proteina. De asemenea, acesta contine 6,29 g proteine, 27 g calciu, 6 mg magneziu, 96 mg fosfor, 67 mg potasiu, si 4,97 g grasimi.
Trebuie mentionat ca sunt persoane care nu pot consuma oua, si anume cei care sunt alergici la acest produs. Alergia la oua este una din cele mai comune alergii din timpul copilariei. Cu toate ca si galbenusul si albusul contin o cantitate ridicata de proteine, albusul declanseaza mai multe reactii alergice decat galbenusul.
In general, alergia la proteinele din oua se manifesta inca din copilarie, insa in cazuri exceptionale aceasta se declanseaza si la varste inaintate. Deci, indiferent de varsta, daca apar simptomele caracteristice acestei forme de alergie trebuie sa mergeti de urgenta la un alergolog.
Astea fiind zise, va dorim sarbatori fericite! Si nu uitati ca excesele nu sunt bune...
www.sfatulmedicului.ro
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu