23 iunie 2017

Apără-te de invazia insectelor

Odata cu venirea verii, inevitabil simtim cu totii ca activitatea insectelor, nocturne sau diurne, s-a intensificat semnificativ. In special in zonele rurale, insa aproape la fel de mult si in orase, micutele vietati isi cauta tot mai asiduu refugiu in casele noastre si, de cele mai multe ori, il si gasesc, in ciuda eforturilor de a le indeparta. Totusi, cu o buna preventie, invazia insectelor poate fi redusa dramatic si de aceea am ales 6 pasi de urmat pentru a le tine departe de interiorul casei tale.

1. Fii atent la primele semne de invazie

Una dintre cele mai bune metode de aparare in fata invaziei insectelor este aceea de a acorda atentie primelor semne care sugereaza acest lucru. Spre exemplu, furnicile obisnuiesc sa isi trimita “iscoade” in locul pe care urmeaza sa il populeze. De aceea, este recomandata actiunea imediata, pentru a le tine la departe “prietenii”. Studiaza locurile din exterior unde aceste insecte se simt cel mai bine. Furnicile si termitele isi fac traiul, de multe ori, in gramezile de lemne de foc, astfel ca acestea ar trebui indepartate la o distanta considerabila de case. De asemenea, baltile sau recipientele in care este stransa apa de ploaie reprezinta medii perfecte pentru tantari. Chiar si copacii din apropierea locuintei sunt o amenintare din punctul de vedere al invaziei insectelor, fapt pentru care se impune toaletarea crengilor aflate in apropierea peretilor.

2. Repara toate posibilele brese spre interiorul casei

Cu exceptia cazurilor in care iti doresti un insectar in casa, locul insectelor este in afara acesteia. In principiu, orice punct de comunicare cu exteriorul este si punctul prin care micile vietati patrund in locuinta. De aceea, ferestrele, gurile de ventilatie, tevile, semineul trebuie reparate pentru a tine insectele la distanta.

3. Curatenia este extrem de importanta

Pornind de la faptul ca gandacii sunt atrasi in locuinte de dezordine, pastrarea curateniei este o solutie pentru a-i tine pe acestia departe de interiorul casei tale. Aduna firimiturile din bucatarie, aspira

www.misiuneacasa.ro/
 regulat (o data pe saptamana), acopera cosul de gunoi si evita sa aglomerezi intr-un loc cutii, reviste sau pungi, deoarece acestea sunt locuri perfecte in care gandacii se pot aduna si reproduce.

4. Evita sa faci din casa ta un un bufet pentru insecte

Pentru a nu “invita” insectele inauntru, fa-ti casa cat mai inospitaliera pentru ele. Ascunde mancarea in containere si pune-o la pastrare in frigider, dupa care ai grija ca si bolurile de mancare ale animalelor de companie sa fie acoperite, pentru a nu atrage furnicile.

5. Pastreaza casa uscata

Apa este un element incurajator pentru aparitia insectelor. Zonele umede sunt spatiile perfecte pentru reproducerea lor, iar o chiuveta plina de vase murdare poate deveni foarte tentanta. Verifica scurgerile din tevi, dar si alte zone umede din casa, iar daca umiditatea persista, ia in calcul si achizitionarea unui dezumidificator.

6. Scapa de furnici in mod natural

In cazul in care nu doresti sa folosesti metode chimice, precum clasicele spray-uri anti-insecte, poti apela la batranul otet alb pentru curatarea suprafetelor din bucatarie. Acesta nu numai ca dezinfecteaza, dar furnicile nu il suporta. De asemenea, ele se vor feri si de urmele de piper, scortisoara, menta, chilli rosu, turmeric si chiar de cojile de castraveti.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu