6 aprilie 2010

Sondaj...copilăresc

Vineri, 02 aprilie, s-a desfaşurat la primărie o întâlnire între autorităţi si reprezentanţii societăţii civile, pe tema majorării preţului gigacaloriei. Ne-a mirat prezenţa "masivă" a populaţiei la o dezbatere atât de importantă (vreo 25 de inşi, dintre care jumătate ziarişti). Din câte am înţeles a fost de vină ziua şi ora la care a fost programată şi nu dezinteresul ori neîncrederea populaţiei faţă de reprezentanţii autorităţilor şi, aşa-zişii, reprezentanţi ai societăţii civile. Trecem peste toate astea şi vorbim despre
propunerea şefului Consiliului Civic (ce-o mai fi şi asta?). O propunere cu adevărat serioasă la care s-au raliat şi prietenii noştri de la ULALA (normal). O propunere care, dacă se va ţine seama de ea, va rezolva în viitor toate problemele Aradului. Despre ce este vorba? Păi, reprezentantul mai sus amintitului forum a propus rezolvarea problemei preţului gigacaloriei printr-un sondaj de opinie la nivelul oraşului. Mai clar, arădenii vor fi întrebaţi dacă sunt sau nu de acord cu mărirea preţului la gigacalorie. Vă daţi seama că răspunsurile vor fi 100% pentru scăderea preţului. Fenomenală idee. Cum naiba de nu s-a gândit nimeni până acum la aşa o soluţie simplă? Lasăm la o parte faptul că preţul gigacaloriei s-a mărit deja de la 1 aprilie şi un sondaj post-factum nu prea are sens. Ideea e oricum genială. Prin această metodă, în câteva zile rezolvăm toate problemele României. Ce zicem noi ale României? Ale planetei.
Mai simplu nici că se poate. Facem sondaje asupra tuturor problemelor care ne macină şi sunt ca şi rezolvate. Propunem sondaje de genul: vreţi dublarea salariilor şi pensiilor? (100% DA). Vreţi medicamente gratuite? (Absolut). Vreţi să nu mai plătim taxe şi impozite? (Ba bine că nu). Vreţi să nu mai plătiţi amendă dacă treceţi pe roşu? (Normal că da). Vreţi să staţi toată ziua cu burta la soare şi o negresă (sau un negru) să vă facă vânt cu o frunză de palmier? (Vrei calule ovăz?). Vreţi să întineriţi cu 10 ani? (Nu, noi vrem cu 20).
Nu-i aşa că e simplu?
Şi ăştia din aşa-zisele ONG-uri se miră că nu au credibilitate şi nici susţinere din partea populaţiei. Veniţi fraţilor cu propuneri realizabile şi de bun simţ. Rezolvaţi (încercaţi măcar) problemele cetăţenilor şi atunci oamenii vor simţi asta şi vor fi alături de voi. Şi lăsaţi copilăriile în seama...copiilor.

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu